Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

There And Back Again

Peter Hyllman

Nyårshelgen är förbi och därmed är ännu en ligaomgång avklarad. Men knappt är den slut innan nästa påbörjas. Den här bloggen får därför ägnas både åt att titta tillbaka och titta snabbt framåt.

Mycket var annorlunda med den här omgången jämfört med den förra. Båda topplagen förlorade för det första. Så gjorde även Chelsea och Tottenham tappade poäng, för det andra. Det gjorde emellertid inte Arsenal och Liverpool för det tredje.

Man Utd förlorade hemma mot Blackburn och Man City brände läget att dra ifrån i tabellen efter ett sent förlustmål borta mot Sunderland. Det är väl hugget som stucket vilka som borde känna sig mest förbannade över det förlorade läget.

Chelsea ser ut att vara nära sammanbrottets rand. Förlusten hemma mot Aston Villa var bad on so many levels. Detta trots att matchen hade sina ljusglimtar för dem, inte minst att Fernando Torres såg piggare ut än på länge. Frågan är om och hur Chelsea kan återhämta sig från detta läge.

Annons

Det blir inte lättare av att Arsenal passade på läget och övertog fjärdeplatsen efter en stabil hemmavinst mot QPR. Än värre för Chelsea är att Liverpool, med Steven Gerrard tillbaka i laget, såg ut att vara ett lag med en återvunnen målmedvetenhet, såväl bildligt som bokstavligt.

Och längst ner i tabellen spetsades läget till än mer av att samtliga lag under nedflyttningsstrecket tog poäng under omgången. Något som inte minst sätter tryck på Wolves och QPR precis ovanför strecket.

:::

Omgångens elva:

:::

Frågor inför kvällens matcher:

»  Kan Aston Villa följa upp skrällsegern borta mot Chelsea med ett bra spel och bra resultat hemma mot Swansea?

»  Kan Blackburn prestera också med press på sig hemma mot Stoke?

»  Vilken betydelse för det mentala inför våren har matchen mellan QPR och Norwich?

»  Hur skakade är egentligen Chelsea inför en tuff bortamatch mot Wolves? Utöver ett hackande spel så duggar rapporterna om spelaruppror tätt just nu.

Annons

»  Kan Arsenal hålla i fjärdeplatsen i ännu ett Londonderby, nu på bortaplan?

…………………………………………………

Riktigt tråkiga nyheter att Gary Ablett, före detta försvarare i både Liverpool och Everton, gått bort i cancer endast 46 år gammal.

:::

”Wayne Rooney has no beef with Sir Alex Ferguson after costly dinner” – Ibland får de till det.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-01-02 12:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto