Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cup Competition

Peter Hyllman

Inför förra säsongens tredje omgång av FA-cupen så körde vi i bloggen en tävling, tagen från den utmärkta Football League-bloggen The Seventy Two, som går ut på att försöka gissa eller förutse i vilka matcher vi kommer att få se ett skrällresultat.

Gör man något en gång så har man gjort det en gång, gör man det två gånger är det tradition.

Vi håller oss till dagens matcher som är 21 till antalet. Ytterligare fem matcher spelas mellan lag från samma division. Tanken är alltså att välja ut fem av de fetstilade lagen som ni tror kommer skrällvinna idag. Det gäller att samla på sig en så hög totalpoäng som möjligt.

Olika matcher medför olika mycket poäng. Poängen är baserad på skrällens relativa sannolikhet och svårighetsgrad. Det baseras på skillnaden i divisioner mellan lagen, samt beroende på om det ”mindre” laget har hemmaplan eller bortaplan. Ett oavgjort resultat leder till att man får halva den aktuella poängsumman.

Annons

Posta era bidrag i kommentarsfältet innan dagens första match, alternativt innan klockan 16:00 men i så fall får naturligtvis inte de två första matcherna tas med i ert bidrag.

Vinnaren avslöjas imorgon.

:::

Birmingham vs Wolves – 6pts
Dagenham & Redbridge
vs Millwall – 8pts
Middlesbrough vs Shrewsbury – 16pts
Crawley Town
vs Bristol City – 10pts
Doncaster Rovers vs Notts County – 10pts

Tottenham vs Cheltenham – 20pts
MK Dons
vs Queens Park Rangers – 10pts
Brighton vs Wrexham – 18pts
Fulham vs Charlton – 16pts

Norwich vs Burnley – 12pts
Fleetwood Town
vs Blackpool – 16pts
Swindon
vs Wigan – 14pts
Barnsley
vs Swansea – 6pts

Macclesfield vs Bolton – 14pts
Everton vs Tamworth – 24pts
Sheffield United vs Salisbury City – 20pts
Gillingham
vs Stoke – 14pts

Watford vs Bradford – 16pts
West Bromwich vs Cardiff – 10pts

Annons
Reading vs Stevenage – 12pts
Bristol Rovers
vs Aston Villa – 16pts

:::

Jag väljer följande fem lag:

Crawley Town
Burnley
Swindon
Macclesfield
Bristol Rovers

Och maximalt kan jag alltså få 66 poäng. Och man kan utläsa att jag alltså tror det kommer bli en jobbig dag för Premier League-lagen. Eller att jag gillar att gambla.

…………………………………………………

Rolig läsning och en intervju med Marcus Law, Tamworths manager, som betraktas som något utav en Special One i divisionerna nedanför The Football League, och som under dagen försöker sig på uppgiften att knäcka Everton på Goodison Park.

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/fa-cup/8995412/Tamworth-manager-Marcus-Law-is-plotting-an-FA-Cup-upset-against-Everton-at-Goodison-Park.html

:::

FA-cupens tredje omgång kan också visa sig bli till något utav en fotbollspolitisk manifestation.

Annons

Det är Coventrys supportrar som hotar bojkotta hemmamatchen mot Southampton. Coventry ligger sist i The Championship, ekonomin är usel och laget riskerar att för första gången på mer än tre decennier åka ned Englands tredjedivision.

Klubben ägs av en investeringsfond vid namn Sisu Capital, en form av ägande som förmodligen är lite för vanlig i The Football League, och supportrarna kräver helt enkelt att ägarna ska sälja klubben.

:::

Och nej, jag har inte glömt bort laggenomgången inför och under januarifönstret. Vi kör snart vidare med den andra hälften.

Be Champions!!

Publicerad 2012-01-07 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto