Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fulham är Premier Leagues tråkigaste fotbollslag

Peter Hyllman

Det var bättre förr. Och ju förr desto bättre.

En inte alltför ovanlig uppfattning inom fotbollen, sagt av dem som med nostalgiska ögon ser tillbaka på vad de uppfattar som en ljusare dåtid. Det kan handla om gamla gubbar på läktaren eller om män och kvinnor i yngre medelåldern på internet.

Men är det på det viset? Fotbollen har ju helt klart blivit snabbare och mer teknisk nu än förr, men det har kanske lika mycket med material och yttre förutsättningar att göra som något annat. Om den har blivit roligare är väl däremot en öppen fråga, men många likställer ju roligt med många mål, och visst har väl engelsk fotboll blivit mer defensivt disciplinerad och organiserad?

Annons

Bloggen Sporting Intelligence har fått för sig att sammanställa Premier League-historiens samtliga 0-0-matcher fördelade på lag. De upptäcker att den här säsongen har Swansea spelat fem sådana matcher och Liverpool och Aston Villa står för fyra var. Vilken typ av lag som är mer eller mindre benägna att spela 0-0 är däremot inte helt klart när man betänker att tre lag har gått igenom den här säsongen utan att spela en enda 0-0-match: Blackburn (bottenlag), Everton (mittenlag) och Man Utd (topplag).

Men hur ser det då ut över lite längre tid, om man ställer samman de lag som spelat minst en hel säsong i Premier League? Jo, då kommer man fram till följande lista över de tio ”tråkigaste” lagen i England, baserat på hur stor andel i procent av sina matcher som de spelar 0-0.

:::

(1)    Fulham – 12,1%

Annons
(2)    Coventry – 11,58%
(3)    Leeds – 10,68%
(4)    Aston Villa – 10,67%
(5)    Sheffield United – 10,66%
(6)    Crystal Palace – 10,63%
(7)    Charlton – 10,53%
(8)    Stoke – 10,07%
(9)    Blackburn – 9,96%
(10)    Derby – 9,77%

:::

Fulham är med andra ord Premier League-erans tråkigaste lag. Om man mäter det på ett väldigt specifikt sätt.

Och inte blir man väl särskilt förvånad över att hitta Coventry och Leeds där heller, under stora delar av 1990-talet var det tämligen destruktiv fotboll som dessa klubbar representerade.

Att Stoke är med på listan borde inte förvåna särskilt många, mer förvånad blir man kanske i så fall av att hitta Aston Villa där. Särskilt om man betänker att nuvarande säsong, med den minst sagt defensivt lagde Alex McLeish vid rodret, inte är inräknad i statistiken.

En enkel och möjligen också förenklad slutsats framträder emellertid. Endast tre av dessa tio lag på listan spelar i nuläget i Premier League. 70% av lagen spelade alltså i Premier League förr, i flera fall hyfsat långt förr. Det var med andra ord inte bättre förr.

Annons

:::

Känner ni själva igen Premier League i den bild som statistiken målar upp?

…………………………………………………

Tragedin med Portsmouth fortsätter. Klubben är satt under förvaltning efter att ännu en gång misslyckats med sina skattebetalningar. Förvaltaren har nu konstaterat att Portsmouth i nuläget saknar pengar för att kunna slutföra säsongen.

:::

Graeme Le Saux hyfsat klokt och intressant om den engelska kaptensfrågan, som av helt outgrundliga skäl har antagit närmast homeriska proportioner.

https://www.guardian.co.uk/football/2012/mar/01/graeme-le-saux-england-captaincy

:::

Gareth Bale kan inte spela. Steven Gerrard kan inte spela. Böhö. Låt mig säga att jag inte blir det minsta förvånad om de båda visar upp sig på en fotbollsplan under helgen.

Be Champions!!

Publicerad 2012-03-02 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto