Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SPECIAL: Spelet bakom kulisserna i QPR

Peter Hyllman

Igår sände BBC inside-dokumentären “The Four Year Plan” om spelet bakom kulisserna i Queens Park Rangers alltsedan klubben köptes upp av Flavio Briatore och Bernie Ecclestone 2008, med den uttalade målsättningen att ta klubben upp i Premier League. Den farsartade turbulens som följde gjorde klubben och dess ägare till något utav ett åtlöje inom engelsk fotboll, något som dokumenteras tydligt i filmen. Här kan ni se hela dokumentären som, även om man inte har ett specifikt intresse för QPR, ändå ger en intressant inblick i hur professionella fotbollsklubbar faktiskt kan styras. Kanske är det just i nuläget extra underhållande att titta på den här, och samtidigt fundera över eventuella likheter med en annan klubb från dessa delar av London.

[youtubeplay id=”YAAOsPMkYWk” size=”large”]

Några korta reflektioner om de intryck som filmen förmedlar:

(a) Italienkännare brukar stoltsera med landets bidrag till engelsk fotboll, som om de med sin blotta närvaro förhöjer den brittiska kulturskymningen. Och helt visst har exempelvis Roberto Mancini och Carlo Ancelotti med flera varit goda tillskott. Men icke att förglömma så har alltså Italien också gett engelsk fotboll skurkar och lymlar som Flavio Briatore.

(b) Det verkar finnas en skenande amatörism i ledningen av professionella (engelska) fotbollsklubbar. Beslut förbereds inte i någon vettig utsträckning och det som styr klubbledningens handlande verkar vara stundens ingivelse snarare än genomtänkt planering. Allting ackompanjerat av att beskriva klubbens växande skara av före detta managers som “inkompetenta idioter” som håller sig lugna vid vinster, men som “tappar kontrollen” vid förlust.

Annons

(c) Rationellt beslutsfattande framstår stundtals som underordnat. Personlig prestige och en vilja att bli omtyckt styr ägarnas och klubbledningens agerande och beslutsfattande i väldigt hög utsträckning, och det enda som kan uppfattas som positivt med det är att supportrarnas uppfattningar åtminstone verkar betyda något.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-03-05 13:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto