Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: Lördag hela veckan

Peter Hyllman

Det har varit en tämligen sönderryckt fotbollshelg i England med fyra FA-cupmatcher och lika många ligamatcher. Den lämnar med andra ord en tämligen haltande ligatabell efter sig, men under mittveckan så kommer detta att balanseras ut i hög utsträckning.

Man kan nästan säga att fotbollshelgen fortsätter hela veckan.

Fotbollen är väl emellertid inte det som finns främst i tankarna efter helgen som gått. Fabrice Muambas tillstånd förblir kritiskt, och det återstår att se hur det går för honom.

Everton och Sunderland var ju en match som på förhand luktade oavgjort, och mycket riktigt slutade det på det viset också. På Anfield höll Stewart Downings lysande cupform i sig och han avgjorde mot Stoke och bokade ett nytt framträdande på Wembley för Liverpool.

Swansea tog en grymt imponerande 3-0-seger borta mot Fulham, och befinner sig efter det på en lika imponerande åttondeplats i tabellen.

Annons

:::

Chelseas pånyttfödelse fortsätter, och den fjärde raka segern spelades hem mot Leicester. Lagets nygoda form hjälper också spelarna, och Fernando Torres hittade minsann målet igen, smått otroliga 25 timmar plus växel sedan sitt senaste mål.

Det återstår att se om det var beroende på att ett mittenlag i The Championship stod för motståndet. Om inte så bådar det illa för Chelseas återstående motståndare under säsongen, och även för Chelseas rivaler i kampen om Champions League-platserna.

:::

Luis Suarez tillägnade Fabrice Muamba sitt mål mot Stoke.

Det kan säkert vara en helt genuin gest. Hans problem är så klart att det i hans fall riskerar uppfattas som en opportunistisk gest, som ett sätt att ro hem en privatpolitisk poäng.

:::

Man Utd ryckte till sig en fyrapoängsledning i tabelltoppen och satte därmed rejäl press på Man City inför deras hemmamatch mot Chelsea och därefter bortamatch mot Stoke.

Annons

Detta trots en enligt många medelmåttig spelartrupp. Något som naturligtvis först och främst ska förklaras med tur, massvis med domarhjälp samt ett korrupt förbund.

:::

Newcastle håller fast vid sin envisa tendens att vinna eller plocka poäng också i matcher där de inte spelar särskilt bra. Nu senast var det Norwich som fick smaka den beska medicinen.

Närmast topplagsfasoner av Newcastle.

Wigan å andra sidan fortsätter förlora eller tappa poäng i matcher där de egentligen spelar rätt bra. Något som varit fallet mest hela säsongen. Det är så klart det tydligaste tecknet av dem alla att de inte spelar i Premier League nästa säsong.

Av helt olika skäl så börjar det ju se ut som om Wolves och Bolton gör dem sällskap i The Championship nästa säsong.

…………………………………………………

Tungt poängtapp borta mot Leeds för West Ham. Extra tung blev det så klart i och med att Southampton med två straffsparkar vände 1-2 till 3-2 borta mot Millwall under matchens sista fem minuter. Samtidigt håller Readings utmärkta form i sig och med 4-0 borta mot Barnsley så gick de förbi West Ham upp på andra plats i tabellen.

Annons

West Ham har emellertid en match mindre spelad, men ligger nu tre poäng bakom Reading och fem bakom Southampton.

:::

Chelsea möter vinnarna mellan Tottenham och Bolton i den ena FA-cupsemifinalen, och Liverpool möter vinnarna mellan Sunderland och Everton i den andra.

Potentiellt mäktiga Wembleyderbyn.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-03-19 14:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto