Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hemmet är hjärtats härd

Peter Hyllman

Det var i början på februari, West Brom hade precis förlorat mot Swansea hemma på The Hawthorns med 1-2, laget låg på en medioker 15:e plats i tabellen och Roy Hodgson varnade sina spelare för att om det inte blev skärpning så riskerade man dras in i en sällsynt tuff nedflyttningsstrid.

Just vid det tillfället hade West Brom ligans sämsta facit på hemmaplan med endast två vinster och åtta poäng inhämtade från 12 matcher. Roy Hodgson såg en risk inte bara att dras in i en nedflyttningsstrid utan också att laget skulle riskera sina egna supportrars stöd.

“With this sort of home run, you lose the crowd as well. Last year in our survival season, the crowd played a big part. Unfortunately, with so many home defeats we are losing them. /…/ Every week we send them home disappointed after losing and we are beginning to lose them and that is a major factor. Teams having to fight relegation do need the crowd behind them.”

Annons

Roy Hodgson var orolig att den dåliga hemmasviten hade börjat påverka sina spelare psykologiskt. Men något med Hodgsons varningar måste ändå ha brutit igenom psykologin för därefter vann West Brom med 5-1 i Black Country-derbyt mot Wolves, och radade därefter upp två hemmavinster mot i tur och ordning Sunderland och Chelsea.

En omvändning som inte bara gav West Brom värdefulla poäng, och gav dem en betryggande marginal till nedflyttningsstrecket, den såg även till att besegla två andra managers öden i Premier League – först Mick McCarthy och därefter Andre Villas-Boas.

:::

Och om man då är inne på problem med spelet på hemmaplan, och hur man lyckas vända på det hela, så kanske det ändå är så att Roy Hodgson har både ett och annat att lära ut till Kenny Dalglish.

:::

När kvällen precis ska till att börja så är det avspark i matchen mellan West Brom och Newcastle på The Hawthorns. Hemmaplan för West Brom således och vi får se om deras goda hemmaform håller i sig.

Annons

Samtidigt har Newcastle ett gyllene tillfälle att dra nytta av såväl Chelseas som Tottenhams poängtapp, gå upp på samma poäng som Chelsea och därmed ligga fem poäng bakom Tottenham på fjärde plats. Det skulle också göra försprånget nedåt till Liverpool till åtta poäng.

Och i det avseendet så är så klart Newcastle en av den här omgångens vinnare, så här på förhand. Men det återstår att se om det är det också i efterhand.

…………………………………………………

Birmingham vs Cardiff i The Championship med avspark kl 13:00. En mycket viktig match i playoff-striden.

Ännu ett oavgjort resultat för West Ham igår, 2-2 borta mot Burnley, och man tappar ytterligare poäng både på Southampton (2-0 mot Doncaster) och Reading (3-1 mot Blackpool).

:::

Otroligt viktig och känslostark vinst för Bolton mot Blackburn. Det var så många känslor kopplade till matchen, och det är imponerande av Boltons spelare, och av Owen Coyle, att inte tillåta känslorna att ta överhanden.

Annons

:::

“City back top after hard-earned point” var rubriken på Man Citys hemsida efter 1-1 borta mot Stoke. En övning i positiv spin control såg god som någon får man förmoda. Roberto Mancini var allt annat än lycklig efter matchen, möjligen något upprörd efter matchen på grund av poängtapp, Stokes fysiska spel eller, mest sannolikt, both of the above.

Be Champions!!

Publicerad 2012-03-25 12:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto