Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

When the red, red robin comes bob, bob, bobbin’ along…

Peter Hyllman

Carlisle röstades nyligen fram till det lyckligaste stället i hela England.

Så var definitivt fallet tidigare ikväll. Kanske inte så mycket för de lokala invånarna då Carlisle United förlorade med 0-1 mot Charlton hemma på Brunton Park. Men för Charltons spelare och ledare, och alla de ditresta supportrarna, var lyckan fullständig då vinsten, samtidigt som Sheffield Wednesday bara fick oavgjort mot Colchester, innebar att Charlton säkrade uppflyttning till The Championship.

Tre var onekligen den magiska siffran för Charlton i det här sammanhanget. Det var tredje gången gillt för Charlton att ta sig tillbaka till The Championship, man har alltså spenderat tre säsonger i League One, engelsk fotbolls tredje division. Men dessutom är det tredje gången i klubbens historia som Charlton säkrar uppflyttning just på Brunton Park.

Annons

Chris Powell var enormt uppskattad som spelare i Charlton Athletic, en av klubbens stora spelare och han tillbringade sex år i klubben mellan 1998 och 2004. Han var med och förde upp Charlton till Premier League, bland annat efter att ha vunnit vad som brukar betraktas som den mest dramatiska match som någonsin spelats på Wembley, en straffhistoria mot Sunderland i playoff-finalen som slutade 4-4 efter full tid och förlängning.

[youtubeplay id=”X5C4PEFIyW4″ size=”large”]

Efter den här framgången som manager för Charlton så är han inte längre bara uppskattad utan avgudad.

:::

Det är med Chris Powell som manager som en positiv känsla än en gång har börjat spridas hos Charlton, för första gången sedan Alan Curbishley en gång hade ansvaret. Det var åtta år sedan Charlton slutade sjua i Premier League, sedan dess har det varit en klubb och ett lag på nedgång. En tidsperiod som omfattat två nedflyttningar och fem managerbyten i en klubb som tidigare varit ett föredöme i manageriell stabilitet.

Annons

Det är först i år som Charltons nedåtgående spiral har hejdats. Det är det tredje året i League One, och vart år har man slutat sämre än det förra. Powell bestämde sig därför tidigt inför den här säsongen att en rejäl utrensning och förnyelse var nödvändig. Att en relativt oerfaren manager som Chris Powell över huvud taget gavs chansen att fortsätta sitt arbete, han anställdes halvvägs in på förra säsongen, är tack vare Charltons ägare Michael Slater och Tony Jimenez.

Hela 18 nya spelare plockades till klubben i somras. I säsongspremiären debuterade hela sju spelare för Charlton. Den riktigt stora bedriften i Chris Powells managerskap är alltså det dröjde ända till oktober innan Charlton förlorade sin första match. Och i och med dagens vinst har Charlton med tre matcher kvar av säsongen gått upp till 94 poäng, tre mer än det tidigare klubbrekordet.

Annons

:::

Chris Powells revolution i Charlton har skapat optimism. Med den optimismen kan de bli en lika frisk fläkt och glad överraskning i The Championship nästa säsong som Brighton, Norwich och Southampton innan dem. Passande eftersom det är Premier League som är målet för klubbens planering.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-04-14 19:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto