Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

League One-säsongen i ett nötskal

Peter Hyllman

Det här är den absolut sista dagen när något som har med League One att göra för säsongen 2011/12. Ungefär samtidigt som den här bloggen publiceras så sparkas playoff-finalen mellan Huddersfield och Sheffield United igång på Wembley, som ska avgöra vilken av dessa klubbar som nästa säsong spelar i The Championship.

Där är det redan klart att Charlton Athletic spelar efter att de defilerat genom den här säsongen som tämligen överlägsna seriesegrare. För tredje gången i klubbens historia säkrade de uppflyttningen borta mot Carlisle på Brunton Park.

Sheffield Wednesday gör dem sällskap efter att i ligans två sista omgångar till sist ha tagit sig förbi lokalrivalerna United på andra plats. I säsongens sista match besegrade man Wycombe med 2-0 hemma på Hillsborough framför fanatiska fans och säkrade därmed automatisk uppflyttning till The Championship.

League One är en särskilt tuff liga att spela i då hela fyra lag varje säsong placeras under nedflyttningsstrecket. Den här gången var det Wycombe, Chesterfield, Exeter och Rochdale som fick bita i det sura äpplet och ta sitt pick och pack ner till League Two nästa säsong.

Annons

Till det playoff som vi idag ser slutet på kvalificerade sig utöver Huddersfield och Sheffield United, som de två första lagen, också MK Dons samt Stevenage. Inte minst för Stevenage måste detta betraktas som en väldigt framgångsrik säsong, även om de åkte ut i semifinalen mot Sheffield United.

De som undrar hur jag tänkte och trodde om League One inför säsongen kan jämföra med utfallet här:

https://blogg.fotbollskanalen.se//hyllman/2011/08/03/uppdrag-granskning-league-one-201112/

Klart godkänt vad gäller toppen av tabellen får man väl säga, men i övrigt var det kanske lite swing and miss över det hela. Inte minst då när det gäller Stevenage som jag alltså hade som en nedflyttningskandidat.

:::

Säsongens höjdare: STEVENAGE. Agerade något utav jättedödare under säsongen när man slog Wednesday två gångar, tog en vinst och en oavgjord mot Sheffield United samt knäckte Charlton en gång. I FA-cupen gav man också Tottenham en rejäl match. Ett playoff-spel gav Stevenage chansen till en makalös tredje raka uppflyttning, men väl där tog drömmen till sist slut. (Charlton, Notts County, Sheffield Wednesday)

Annons

Säsongens bottennapp: WYCOMBE WANDERERS. Kanske finns det inget värre än att vid upprepade tillfällen ställa till det för sig själv. Wycombe stod för en helt okej målproduktion om 88 mål under säsongen men släppte också in smått otroliga 153 mål. Wycombe var laget som under säsongen släppte flest ledningar till förluster, något som till sist resulterade i nedflyttning till League Two. (Chesterfield, Preston, Rochdale)

:::

Säsongens kanon: JORDAN RHODES. Huddersfields strålande anfallare som hittills den här säsongen har smällt in 40 mål. Utan honom hade Huddersfield förmodligen inte befunnit sig i playoff-final, och det är svårt att inte tänka sig Rhodes i Premier League förr snarare än senare. (Lee Miller, Carlisle; Michael Morrison, Charlton; Darren Potter, MK Dons)

Säsongens kalkon: JAMES BEATTIE. Återvände till Sheffield United med höga förväntningar på sig efter att under sin senaste period I klubben ha svarat för 34 mål på 62 matcher. Den här gången har han emellertid inte lyckats åstadkomma så värst mycket mer än att bli utvisad två gånger. (Jamie Cureton, Leyton Orient; Karl Hawley, Notts County; Michael Rose, Colchester)

Annons

Säsongens manager: CHRIS POWELL. Redan tidigare något utav en kulthjälte i Charlton i egenskap av gammal spelare. På kort tid har Poweil gjort ett i stort sett helt nytt lag till en sammansvetsad enhet. Obesegrade i ligan fram till i oktober, vann League One överlägset och drömmer om att följa i Norwichs och Southamptons fotspår. (Greg Abbott, Carlisle; Richie Barker, Bury; Karl Robinson, MK Dons)

:::

Säsongens höjdpunkt: GRAHAM ALEXANDER VS CHARLTON. Med vad som förmodligen var hans sista spark i en 22 år lång fotbollskarriär så kvitterade Alexander till 2-2 mot Charlton för sitt Preston med en alldeles lysande frispark. En liten bit av brittisk fotbollshistoria. (Charltons firande i Carlisle, Sheffield United 4-4 Exeter, Wycombe 2-3 Notts County)

Säsongens katastrof: EDDIE MITCHELL. Bournemouths ordförande gav minst sagt sig själv, klubben och engelsk fotboll ett dåligt rykte den här säsongen. Det dåliga omdömet visste inga gränser. Säga åt missnöjda fans att börja hålla på Southampton, mucka gräl med andra fans, ringa in och svära på en nationell radioshow och hänga på luren under en Sky-intervju. Naturligtvis också bötfälld av FA. (Colchester 1-6 Stevenage, Hartlepools sämsta hemmasvit någonsin, Wycombe 2-3 Notts County)

Annons

:::

Säsongens bästa fans: SHEFFIELD WEDNESDAY. Säljer alltid slut och håller ständigt en hög ljudnivå, inte minst på bortaplan. Stöttar sitt lag i vått och torrt, vänder sig inte emot laget när det går trögt och förmår allt detta utan att samtidigt nedvärdera motståndet. (Huddersfield, Sheffield United, Yeovil)

Säsongens sämsta fans: SHEFFIELD UNITED. Om lagets anfallare går och blir dömd till fängelse för våldtäkt så får man säga att det är den absoluta höjden av unken smaklöshet att därefter skandera ramsan ”He’ll shag who he wants”. Det enda positiva är att det som vanligt handlade om en otroligt korkad minoritet. I övrigt dock passionerade, mångtaliga och högljudda. (Charlton, MK Dons, Preston)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-26 15:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto