Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

League Two-säsongen i ett nötskal

Peter Hyllman

När Cheltenham och Crewe ungefär i samma ögonblick som den här bloggen publiceras sparkar av playoff-finalen i League Two på Wembley så är det samtidigt det sista som händer i League Two den här säsongen. Frågan är om den här matchen till sist blir lika dramatisk som gårdagens playoff-final i League One.

I League One vet vi redan att Swindon, Shrewsbury och Crawley Town spelar nästa säsong. Swindon med Paolo Di Canio som manager har varit tämligen överlägsna seriesegrare den här säsongen. Crawley Town tog sin andra raka uppflyttning i och med sin tredjeplats, trots att klubben under säsongen blev av med manager Steve Evans, förmodligen som en direkt följd av ett spelarbråk mot Bradford som till sist resulterade i långa avstängningar för Kyle McFadzean, Claude Davis och Pablo Mills, lagets kapten som efter säsongen släppts av klubben.

Under engelsk fotbolls mest fruktade nedflyttningsstreck fann sig Macclesfield tämligen tidigt, och de åker därmed ur The Football League. De får sällskap av Hereford som in i det sista krigade med Barnet om att undvika den andra nedflyttningsplatsen. Men Barnet har erfarenhet av sådana strider sedan förut och klarade sig också den här gången.

Annons

Det playoff vi idag ser avslutningen på bestod utöver Cheltenham och Crewe också av Southend och Torquay. Cheltenham och Torquay möttes i en semifinal samtidigt som Southend och Crewe drabbade samman i den andra och rätt tuffa semifinalen. Intressant nog så är alltså Cheltenham och Crewe de två lägst placerade av de fyra playoff-kvalificerade lagen.

De som vill jämföra League Twos utfall med vad jag trodde inför säsongen kan göra det här:

https://blogg.fotbollskanalen.se//hyllman/2011/08/02/uppdrag-granskning-league-two-201112/

Man kan väl säga att jag inte var helt ute och cyklade när det kom till toppstriden och att jag var hyfsat rätt på det vad avser nedflyttningsstriden, men när det gäller allt däremellan, inklusive playoff-platserna, så var det inte många rätt jag hade att komma med.

:::

Säsongens höjdare: CHELTENHAM. Oavsett vad som egentligen händer idag så har det varit en fantastisk säsong för Cheltenham. Inför säsongen var det många som trodde på dem som potentiella nedflyttningskandidater, men under delar av säsongen såg de till och med ut att kunna ro hem automatisk uppflyttning. Släng in ett cupmöte borta mot Tottenham så förstår man att säsongen varit lyckad. (Aldershot, Crewe, Swindon)

Annons

Säsongens bottennapp: HEREFORD. Herefords har varit den långsamma döden. Fyra år efter att klubben relegerats från League One så är det nu ut ur Football League som gäller. Nästa säsong kommer klubben ha problem att ens ställa upp med en vettig spelartrupp och en utrensning av oönskade spelare är att vänta under sommaren. I den utrensingen ingår förmodligen också Jamie Pitman, klubbens physio som tog över som manager, hånad av fansen både på grund av svaga prestationer och en allmänt sett dålig attityd. (Bradford, Burton Albion, Macclesfield)

:::

Säsongens kanon: NICK POWELL. Ung och orädd, en av de mest spektakulära spelarna du kanske över huvud taget kan se i The Football League, och det är knappast någon tillfällighet att de engelska storklubbarna håller ögonen på honom. Anses av många vara Crewes kanske främsta talang någonsin. (Alan McCormack, Swindon; Matt Richards, Shrewsbury; Calvin Zola, Burton)

Annons

Säsongens kalkon: DANNY BLANCHETT. En spelare med ett etablerat stabilt League Two-rykte efter ett par år i Crewe. Värvades av Burton som en av deras profilvärvningar inför säsongen men har helt misslyckats med att hitta såväl form som sin plats i laget. (Andy Frampton, Gillingham; Jemal Johnson, Southend; Mark Marshall, Barnet)

Säsongens manager: PAOLO DI CANIO. Han har lyckats tillföra hyfsat moderna managementmetoder till League Two-klubben Swindon. Har visat sig bra både på att förutse och att hantera problem som uppstår under en säsong, och var utöver uppflyttning också nära att ta hem en cuptitel till The Country Ground. Han har dessutom fått Swindon att spela en underhållande fotboll. (Carl Fletcher, Plymouth; Dean Holdsworth, Aldershot; Mark Yates, Cheltenham)

:::

Säsongens höjdpunkt: FANS REUNITED. Plymouth startade klubben under förvaltning och såg ut att vara garanterade nedflyttning och nedläggning. Den 24 september 2011 samlades supportrar från över ett dussin klubbar för att visa solidaritet med klubben och bevittna lagets första seger för säsongen. Kanske gav det klubben till sist det nödvändiga hoppet. (AFC Wimbledons ligadebut, Gillingham 5-4 Hereford, Gillingham 3-4 Crewe)

Annons

Säsongens katastrof: BATTLE OF BRADFORD. Extremt pinsamt för båda de inblandade klubbarna, Bradford och Crawley Town. Ett stort bråk mellan spelarna inträffade i samband med slutsignalen något som resulterade i hela fem utvisningar, vilket tangerar rekordet för flest utvisningar i en engelsk match. (Port Vale under förvaltning, Fergietime för Hereford, John Coleman och Jimmy Bell lämnar Accrington Stanley)

:::

Säsongens bästa fans: PLYMOUTH. Klubben befann sig i ett sorgligt tillstånd vid sidan av fotbollsplanen och på den lyckades laget bara mäkta med en futtig poäng på de nio första matcherna. Men Plymouths fans fortsatte att högljutt och i mängd att sjunga, hoppa och vråla fram det egna laget. (Accrington Stanley, Bradford, AFC Wimbledon)

Säsongens sämsta fans: CRAWLEY TOWN. Kanske ett klassiskt exempel på en supportergrupp där framgångar och förväntningar om mer framgång har gött en form utav liknöjdhet. Crawley Town kom från The Conference och kämpade om omedelbar och automatisk uppflyttning till League One, men fansen verkade närmast ta det för givet. Inget större stöd därifrån. (Bristol Rovers, Oxford, Swindon)

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-27 15:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto