Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stoke 2011/12: ++

Peter Hyllman

Det har på något sätt blivit standard att betrakta Stoke som något utav den pigga nykomlingen i Premier League men det är en bild som kanske inte har så mycket med verkligheten att göra. Det här är fjärde säsongen klubben har varit i Premier League och mycket pengar har satsats av klubbens ägare på nya spelare och ett starkare lag.

Det betyder att ambitionerna av nödvändighet måste öka, även om det helt visst är lite väl mycket att förvänta att Stoke ska kunna börja konkurrera med de riktigt stora klubbarna i toppen av tabellen. De högre ambitionerna speglas dock den här säsongen av Stokes debut i Europa League.

Men i ligaspelet, där man till sist slutade på 14:e plats, har laget inte visat upp någon som helst förbättring, tvärtom så är det placeringsmässigt Stokes sämsta säsong sedan de återigen tog steget upp i Premier League. Det är en ordentlig missräkning och något som Tony Pulis måste börja fundera över vad det beror på till nästa säsong.

Annons

Känslan är att Stoke begränsar sig själva alltför mycket till en väldigt specifik typ av fotboll. Stoke är fysiska, de är väldigt direkta, och till stor del är detta något som skyddar dem nedåt i tabellen, men det begränsar dem å andra sidan uppåt i tabellen. Ska Stoke börja klättra i tabellen så måste laget tillföra kreativitet i sitt offensiva spel, och inte låsa sig fast alltför blint vid en enda matchplan.

Frågan är kanske om Tony Pulis har vare sig den taktiska ambitionen eller förmågan att åstadkomma en sådan förändring.

Betyg: 2

:::

Säsongens bäste spelare: PETER CROUCH. En värvning som verkligen har höjt spetskvaliteten på Stokes spelartrupp. Crouch har definitivt adderat något till Stokes anfall den här säsongen. Det har behövts då Kenwyne Jones å andra sidan har haft en minst sagt bedrövlig säsong.

Annons

Säsongens överraskning: WILSON PALACIOS. Jag trodde han likt Crouch skulle vara en värvning som ökade Stokes spetskvalitet, vilket inte minst varit viktigt på det centrala mittfältet. Pulis har dock gett honom förtvivlat få chanser, också sedan hans återkomst från skada, och istället valt att spela Glenn Whelan och Dean Whitehead.

Säsongens besvikelse: JONATHAN WOODGATE. Woodgate var något utav ett oskrivet kort när han kom till Stoke, plågad av skador och en sönderhackad karriär. I sina stunder har han dock väldigt goda kvaliteter. Det har han inte fått ut i Stoke, trots relativt många chanser från start.

:::

Stoke @ The Movies: MARCH OF THE WOODEN SOLDIERS. När Stoke spelar fotboll påminner det inte sällan om ett slagfält, och visst kan man ibland ges intrycket av marscherande träsoldater som i räta och raka linjer marscherar in I strid. En marscherande armé av Peter Crouchs. Tekniken är knappast Stokes komparativa fördel, helt fel är det kanske inte att ibland prata om träben och klumpfot. Men ofta är det ju också förvånansvärt effektivt och inte minst funktionellt.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-05-30 20:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto