Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Premier League 2012/13 (3): Liverpool FC

Peter Hyllman

Manager: Brendan Rodgers
Hemmaplan: Anfield (45,522)
Snittplacering: 5,4 (8 – 6 – 7 – 2 – 4)

:::

Strategi

Liverpool är förvisso en klubb med stora resurser, en kontinuerligt fullsatt arena samt ett starkt kommersiellt varumärke, samt goda TV-intäkter garanterar detta. Samtidigt måste Liverpool också leva inom dessa resurser, då ägarna vill ha avkastning på sin investering. Organisatoriskt är Liverpool något utav ett nybygge inför den här säsongen, vilket är något som riskerar skapa vissa oroligheter på och runt planen.

Taktik

Något utav en öppen fråga i och med Liverpools managerbyte i sommar. Det spekuleras i att Rodgers föredragna stil med mycket bollinnehav och ett kortpassningsbaserat anfallsspel inte riktigt passar ihop med Liverpools nuvarande spelarmaterial, och förmodligen kommer vi få bevittna något utav en övergångsfas. Med Liverpools spelarmaterial så har dock Rodgers väldigt mycket att jobba med, och många alternativ att tillgå. Liverpools primära problem förra säsongen var anfallsproduktionen.

Annons

:::

Transfers

Några spelare, som bedömts som överflödsmaterial, har lämnat men hittills har inga spelare tillkommit. Den spelare som det ryktas mest flitigt om är Gylfi Sigurdsson, tidigare utlånad till Swansea, därav kopplingen. Huruvida Liverpool är i behov av ännu fler mittfältare är dock oklart. Sommarens transferinsatser borde vara inriktade på att bredda lagets anfall samt att hitta en kvalitetsspelare på högeryttern.

Nyckelfråga

Hur mycket tålamod har klubbens ägare och inte minst dess supportrar om inte Liverpool uppvisar en omedelbar förbättring från tidigare säsongers mediokra resultat?

Nyckelspelare

Steven Gerrard. Inte bara för att det är han, utan också för att mycket av hur Rodgers ska lösa Liverpools mittfältsknutar hänger ihop med hur han där placerar Gerrard, eller möjligen hur Gerrard låter sig placeras. Hittar Rodgers en för laget konstruktiv roll för Gerrard, baserat på realism snarare än romantik, så är mycket vunnet för Liverpool.

Annons

:::

Liverpool som seriefigur: George Costanza

Åren har tärt på Liverpool I form av återkommande olyckor. Som ett sätt att hantera detta har stämningen blivit såväl cynisk som präglad av ett icke ringa mått av galghumor bland de som följer klubben. Likt Costanza vars hjälte är George Steinbrenner fogar man nu sitt hopp till amerikanska klubbägare.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Champions League. Något som måste vara Liverpools naturliga ambition på kort sikt, också en ambition som ägarna ser som absolut grundläggande. Liverpool har helt klart spelarmaterialet och övriga förutsättningar för att uppnå detta, men måste hitta en taktik och harmoni som realiserar den spelartruppens potential.

Mitt tidiga tips: 5

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-03 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto