Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Premier League 2012/13 (7): West Ham United

Peter Hyllman

Manager: Sam Allardyce
Hemmaplan: The Boleyn Ground (35,016)
Snittplacering: 15,8 (C3 – 20 – 17 – 9 – 10)

:::

Strategi

West Ham har gjort stora åtaganden i syfte att realisera en strategi som bygger på att vara ett stabilt och etablerat Premier League-lag. Inte minst har jakten på Londons OS-arena varit ett led i den ambitionen. Därför var det ett bakslag när klubben för ett drygt år sedan åkte ur Premier League. Efter många om och men tog sig klubben ändå omedelbart tillbaka, och uppgiften har fallit på Sam Allardyce att skapa ett lag och en organisation som håller för en längre period i Premier League.

Taktik

Taktiska spörsmål var ofta på tapeten under förra säsongen i West Ham. Fansen vill se en attraktiv fotboll samtidigt som Sam Allardyce ofta svarar för en effektiv fotboll. Kontrasten mellan attraktiv och effektiv fotboll kommer att förfölja laget också den här säsongen, men så länge det går bra för West Ham så kommer inte protesterna bli alltför högljudda. Men kanske har Swansea och Norwich visat att en konservativ spelstil som Allardyce förespråkar inte nödvändigtvis är den mest effektiva för en nykomling som vill etablera sig i Premier League.

Annons

:::

Transfers

Det har hänt mycket redan med West Ham det här transferfönstret. Inte minst målvaktspositionen har förändrats. Robert Green har lämnat klubben och in har två målvakter, Stephen Henderson och Jussi Jääskeläinen, kommit. På mittfältet har West Ham förstärkt med Mohamed Diame från Wigan, och i övrigt har klubben gjort sig av med vad de betraktar som överflödiga spelare. Allt detta har skett utan att spendera en krona. Något mer kommer säkert hända under sommaren, men West Ham känns i stora drag hyfsat färdiga med sina planer.

Nyckelfråga

Kommer West Hams anfall kunna hävda sig i Premier League?

Nyckelspelare

Kevin Nolan. Lagets mittfältsdynamo som ska förse spelare som Carlton Cole och Ricardo Vaz Te med det understöd de behöver för att göra de mål som kan förlösa West Ham den här säsongen.

Annons

:::

West Ham som seriefigur: Tony Soprano

En på ytan tämligen respektabel figur. Under ytan finns däremot ångest och ett välstånd baserat på några av samhällets mer skumma element. Big Sam är så klart ingen connected guy, men tveklöst är han väl en sådan där rätt klassisk brittisk tough guy till manager.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Nytt kontrakt. Allt annat vore ett sportsligt såväl som finansiellt misslyckande för West Ham. De borde också kunna ha goda möjligheter att hålla tre lag bakom sig i Premier League under den kommande säsongen. Men jag betvivlar att West Ham kommer kunna hävda sig så mycket mer än så.

Mitt tidiga tips: 17

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-05 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto