Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Premier League 2012/13 (10): Swansea City AFC

Peter Hyllman

Manager: Michael Laudrup
Hemmaplan: Liberty Stadium (20,532)
Snittplacering: 26,8 (11 – C3 – C7 – C8 – LO1)

:::

Strategi

Swansea är ett ytterst intressant exempel på en modern brittisk mindre klubb som inte har de ekonomiska förutsättningarna att konkurrera med de större klubbarna i Premier League på deras egna villkor, och därför väljer att konkurrera med taktisk innovation och kompetens som deras främsta tillgång. Om andra har mer pengar så får man se till att vara bättre på det man själv gör, en enkel slutsats. Swansea är besjälad av en stabil och långsiktigt tänkande organisation som möjliggör ett sådant förhållningssätt.

Taktik

Det är något speciellt med ett lags taktik när en nykomling i Premier League rankas bland de allra högsta, för att inte säga bästa, i Europa när det kommer till grad av bollinnehav och passningssäkerhet. När spelare som Joe Allen och Leon Britton nämns i samma andetag som Xavi och Iniesta. Den Barcelona-influerade taktiken att använda bollinnehav som offensivt såväl som defensivt fungerade ytterst väl för Swansea under förra säsongen.

Annons

:::

Transfers

Det stora frågetecknet under sommaren verkar vara huruvida Swansea kommer kunna knyta succélånet Gylfi Sigurdsson till sig, eller om han istället drar till Liverpool och Brendan Rodgers eller Tottenham. Huvudsakligen är det dock försvaret som Swansea behöver förstärka, särskilt som Steven Caulker har återvänt till Tottenham.

Nyckelfråga

Klarar Michael Laudrup av att acklimatisera sig till Swansea och till Premier League även i praktiken, och är han något att hålla i om det börjar blåsa snålt i tabellen?

Nyckelspelare

Danny Graham. En väldigt viktig targetspelare i Swanseas i övrigt passningsbaserade offensiva taktik. Ska Swansea lyckas i Premier League så behöver de en boxspelare som är såväl stark som målmedveten, i Graham har laget en sådan spelare.

:::

Swansea som seriefigur: Chandler Bing

Annons

Could there be any more passes? Chandler vore inte mycket utan sin ständige radarpartner Joey, och Swansea vore kanske inte Swansea utan radarparet Allen och Britton.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Nytt kontrakt. Det är lätt att tro att bara för att första säsongen blev en succé för Swansea så kommer de vara mer stabila den andra säsongen. Jag tror det är en tankefälla. Det kommer bli en svettig säsong för Swansea, därtill under en ny managers ledarskap.

Mitt tidiga tips: 16

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-07 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto