Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Premier League 2012/13 (15): Newcastle United

Peter Hyllman

Manager: Alan Pardew
Hemmaplan: St James’ Park (52,381)
Snittplacering: 13,6 (5 – 12 – C1 – 18 – 12)

:::

Strategi

Det finns många synpunkter om Mike Ashley som ägare för Newcastle, de flesta av dem negativa. En positiv sak är emellertid att hans ekonomiska tänk har reformerat Newcastle från en klubb som slänger pengar på sina problem, till en klubb som utvecklat ett väldigt kompetent och på senare tid ytterst framgångsrikt scoutingnätverk. Newcastle tillämpar en rationell strategi på spelarmarknaden och är i nuläget Premier Leagues i praktiken mest Moneyball-orienterade klubb.

Taktik

Alan Pardews stora bidrag till Newcastles taktiska upplägg har varit att stabilisera lagets defensiv. Som ett resultat så blev Newcastle ett av de mest defensivt täta lagen i Premier League, väldigt svåra att bryta ner. Med vassa och effektiva anfallare som Demba Ba och Papiss Cissé, samt karaktärsmittfältare som Yohan Cabaye, så var det en taktik som gav många poäng, och framför allt väldigt få förluster, till Newcastle under den gångna säsongen.

Annons

:::

Transfers

Newcastles taktik att försöka hitta värde på marknaden fortsätter och håller dem kvar i Frankrike. Reims mittfältare Romain Amalfitano har redan värvats och de sägs också ha ett stort intresse för Lilles högerback Mathieu Debuchy, vilket inte låter helt truppmässigt orimligt. Frågan i övrigt är om Newcastle lyckas behålla sina främsta spelare, och då tänker jag inte minst på anfallaren Demba Ba, vars kontraktssituation är oklar och som heller inte verkade alltför nöjd med situationen under våren.

Nyckelfråga

Vilka möjligheter har Alan Pardew att återupprepa förra säsongens bravader, och hur hanterar han de nya förväntningarna på laget?

Nyckelspelare

Fabricio Coloccini. Central ledargestalt i Newcastles försvar och spelaren som håller samman maskineriet i Newcastles taktik. En rutinerad spelare som reducerat sina egna misstag och är till hjälp för lagets yngre spelare. Bidrar också med viktiga mål framåt.

Annons

:::

Newcastle som seriefigur: Omar Little

Omar i The Wire är en skrämmande närvaro lite grann i utkanten av Baltimores knark- och ghettodjungel. Han är inte en av dem som direkt kämpar om kontrollen över området, men han är ändå på sitt vis en maktfaktor som tämligen direkt påverkar denna kamp.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Europa League. Det kommer förmodligen att pratas om Champions League för Newcastle inför den här säsongen, något som egentligen var orealistiskt redan förra säsongen, och som kommer vara det än mer den kommande. Kvaliteten på lagen i toppen av tabellen är enorm, och dessa lag är för tillfället många. Jag tror på något utav en mellansäsong för Newcastle.

Mitt tidiga tips: 9

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-09 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto