Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Premier League 2012/13 (17): Queens Park Rangers

Peter Hyllman

Manager: Mark Hughes
Hemmaplan: Loftus Road (18,360)
Snittplacering: 27,2 (17 – C1 – C13 – C11 – C14)

:::

Strategi

Med Tony Fernandes som ny ägare så växte också QPR:s ambitioner något. Det har även fört med sig ett större organisatoriskt lugn än vad som varit fallet tidigare i klubben. Men detta är hygienfaktorer som inte direkt bidragit till att öka lagets konkurrenskraft på fotbollsplanen. QPR har inte ekonomin att konkurrera med flerparten av sina konkurrenter, men hittills är det ändå först och främst med plånboken klubben försöker konkurrera.

Taktik

QPR:s taktiska upplägg så här långt har varit tämligen traditionellt, med en hyfsat standardmässig 4-4-2-uppställning. Det har inte varit helt framgångsrikt för QPR. Defensivt har laget ibland varit alltför öppet och offensivt har QPR stundtals saknat någon rejäl genombrottskraft. Det mesta härstammar till mittfältet, som QPR genomgående har haft alltför stora problem med att få någon kontroll på.

Annons

:::

Transfers

QPR har varit väldigt aktiva redan tidigt på sommaren. Ett stort antal överflödiga spelare har lämnat klubben och Mark Hughes har å andra sidan tagit in ett gäng spelare på fri transfer och lån till lagets samtliga delar. Rob Green är tänkt att ta över från Paddy Kenny i målet. QPR behöver lösa sitt mittfält, en fråga som blir än mer aktuell beroende på vad som händer med Joey Barton under sommaren, en spelare som med sitt beteende under våren riskerar ha gjort sig omöjlig i klubben.

Nyckelfråga

Hur mycket resurser frigörs för Mark Hughes att förstärka laget?

Nyckelspelare

Jamie Mackie. En av de få mittfältare i QPR som faktiskt fungerade som det var tänkt under föregående säsong. En viktig spelare på QPR:s ena kant som både transporterar och levererar boll samt bidrar med sin andel till lagets målskytte.

Annons

:::

QPR som seriefigur: ALF

Den främmande livsformen, med en försmak för katter, som kraschlandar rätt in i en medelsvenssonsk vindsvåning. Ger helt klart ett främmande intryck i ett i övrigt modernt sammanhang, tämligen likt QPR som känns som en udda fågel i Premier League, och därtill består av ett gäng märkliga figurer både på och vid sidan av planen.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Nytt kontrakt. QPR hade en tuff förstasäsong i Premier League, och kan nog skatta sig lyckliga att det där fanns tre lag som befann sig i jobbigare position än dem själva. Det är inte riktigt fallet den här säsongen, och QPR kommer få kämpa hårt för att komma ovanför nedflyttningsstrecket.

Mitt tidiga tips: 19

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-10 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto