Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Premier League 2012/13 (20): Tottenham Hotspur

Peter Hyllman

Manager: Andre Villas-Boas
Hemmaplan: White Hart Lane (36,310)
Snittplacering: 6,4 (4 – 5 – 4 – 8 – 11)

:::

Strategi

Som en utav Englands största klubbar så är Tottenhams ekonomiska förutsättningar hyfsat goda. Det innebär att trots att klubbledningen har agerat inom klubbens ekonomiska ramar så är det en imponerande kvalitet på den spelartrupp som Tottenham nu har tillgång till. Lönemässigt har dock Tottenham svårt att sätta emot, vilket betyder att de har svårt att attrahera och behålla de allra bästa spelarna. Harry Redknapp inledde projektet, men nästa steg för Tottenham måste vara att i större utsträckning dra nytta av sin ungdomsakademi.

Taktik

Vad som rent taktiskt händer med Tottenham med Villas-Boas som manager är oklart. Fram till den här säsongen har Tottenham annars varit kanske det engelska topplag som mest tydligt representerat en klassiskt brittisk spelstil, baserat på press och överväldigande fart. Den svaghet som Tottenham generellt har visat upp, även om Scott Parker lindrat problemet, är alltför stora ytor framför den egna backlinjen, vilket har gjort laget öppet och därmed defensivt sårbart.

Annons

:::

Transfers

I och med en länge olöst managerfråga så var Tottenham länge passiva på transfermarknaden. Ett par spelare lämnade klubben, bland dem Corluka och Kranjcar, utan att någon spelare kom till klubben. Gylfi Sigurdsson och Jan Vertonghen är dock två värvningar under de senaste veckorna som definitivt förstärker Tottenham, och man bör rimligtvis kunna tänka sig att Tottenham gör vad de kan för att lösa Emmanuel Adebayor från Man City. Det är framför allt anfallet som Tottenham behöver förstärka.

Nyckelfråga

Kommer Tottenhams spelartrupp tvingas anpassa sig taktiskt till Andre Villas-Boas eller kommer Villas-Boas att anpassa sig taktiskt till Tottenhams spelartrupp?

Nyckelspelare

Luka Modric. Nyckelfiguren bakom Tottenhams hela spel. En väldigt viktig spelare för Tottenham att försöka behålla. Om det, vilket verkar vara fallet, visar sig vara omöjligt så är han en väldigt viktig spelare för Tottenham att försöka ersätta.

Annons

:::

Tottenham som seriefigur: Michael Scott

Den oduglige men harmlöse kontorsschefen på Dunder Mifflin. Med en påfrestande vana att ställa till det både för sig själv och för sin omgivning. På samma gång frustrerande som en i grund och botten sympatisk bekantskap, som kanske är lite för snäll och godtrogen för att kunna lyckas.

:::

Rimlig målsättning 2012/13

Champions League. Harry Redknapp gav Villas-Boas en fin välkomstpresent genom att säga att Tottenham nu borde konkurrera om ligatiteln, ett tämligen självförhärligande uttalande. Den målsättningen är inte realistisk, men om Champions League-platserna borde Tottenham fortfarande ha goda möjligheter att slåss.

Mitt tidiga tips: 6

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-07-11 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto