Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tio spelare som saknas i OS

Peter Hyllman

Team Storbritannien spelar idag sin avgörande gruppmatch mot Uruguay för att de ska lyckas ta sig vidare från gruppspelet i OS. Grundförutsättningen är helt enkelt att de inte får förlora. Vinner Uruguay, samtidigt som Senegal tar poäng mot Arabemiraten, så är laget utslaget.

Det vore ju inte precis vad publiken och alla OS-besökare hoppas på. Men inte minst så vore det ju tvärtemot vad walesiska spelare som Ryan Giggs, Craig Bellamy, Joe Allen och Aaron Ramsey hoppas på, det här är förmodligen deras enda chans någonsin att spela ett större internationellt mästerskap.

Den sista gruppspelsmatchen spelas just i Wales, närmare bestämt i Cardiff. Det har varit en het potatis under de tidigare två matcherna att de walesiska spelarna inte stämmer in i den brittiska nationalsången. Den stora farhågan inför dagens match är att publiken på plats i Cardiff kommer att bua under samma sång.

Annons

Så den typen av fånigheter är vad som faktiskt ges uppmärksamhet. Mer betydelsefullt för vad som faktiskt sker på planen är emellertid dels om Stuart Pearce på något sätt ska lyckas få fason på lagets försvarsspel, dels hur han ska lyckas hantera det han själv så fyndigt beskrivit som en ”sudden death”-match.

Vem vet, kanske funderar han på några av de spelare som han faktiskt hade kunnat haft tillgång till under de här olympiska spelen.

:::

(10) Jordan Rhodes – Huddersfield, 22 år

Något har väl kanske Rhodes rykte givits överdrivna proportioner, men det är väl inte utan att man kan tycka att Storbritannien kanske hade behövt en så pass naturlig målskytt som Rhodes på planen.

(9) Luke Garbutt – Everton, 19 år

En av Englands mest lovande vänsterbackar. Spelar numer för Everton men är uppvuxen i Leeds. Under säsongen som gått utlånad till Cheltenham i League Two, där han spelat merparten av lagets matcher.

Annons

(8) Jack Colback – Sunderland, 22 år

Inte bara Scholes gjorde succé förra säsongen som en rödhårig ettrig liten mittfältare. Colback imponerade stort i ett Sunderland som hade värvat in betydligt tyngre namn på sitt centrala mittfält.

(7) Jack Rodwell – Everton, 21 år

Skador förhindrade Rodwells deltagande i OS. Givet hans form under det senaste året är det kanske tveksamt om Rodwell fått delta ändå, men kvalitet har han så det räcker.

(6) Gary Gardner – Aston Villa, 20 år

Gardner slängdes in i hetluften på Villas mittfält när lagets kapten Stiliyan Petrov drabbades av sin sjukdom. Det var en uppgift han genomförde riktigt bra, det finns mycket fotboll i den här killen.

(5) Nathaniel Chalobah – Chelsea, 17 år

Det finns många tunga förhoppningar till den här spelaren i Chelsea, en av få med riktigt goda chanser att faktiskt bli den förste akademispelaren att etablera sig i a-laget sedan John Terry.

Annons

(4) Raheem Sterling – Liverpool, 17 år

Liverpools nye guldklimp. Det finns många lovande spelare i världen, men inte så många av dem visar upp det här unika draget av genialitet. Sterling är en av dessa få, en speciell pojke med andra ord.

(3) Nick Powell – Man Utd, 18 år

Har härdats i riktig hetluft i League Two, vilket jag alltid tror är mer värt än att vara någon form utav provrörsbarn i reservlaget. Ser riktigt imponerande ut, och verkar ha precis det rätta självförtroendet.

(2) Jack Wilshere – Arsenal, 20 år

Arsene Wenger tröttnade för något år sedan på alla landslagskrav på sin nye store stjärna att han lagom slugt placerade honom permanent i sin så kallade ”red fatigue zone”.

(1)    Gareth Bale – Tottenham, 23 år

Såhär i efterhand kanske Bale tänker om, i OS hade han ju i alla fall sluppit Charlie Adam. Kanske tyckte Adam som vi andra att om Bale nu kunde spela träningsmatcher för Tottenham så hade han ju kunnat spela OS.

Annons

:::

Bubblare:

»  Henri Lansbury – Arsenal, 21 år
»  Wilfried Zaha – Crystal Palace, 19 år
»  Nathan Redmond – Birmingham, 18 år
»  Benik Afobe – Arsenal, 19 år
»  Jonjo Shelvey – Liverpool, 20 år

:::

Alternativt så funderar Stuart Pearce bara på vilken lustig position på planen han kan placera Tom Cleverley den här gången.

…………………………………………………

Värvningar

Steven Pienaar – Everton, £4,5m. En bra värvning på så vis att Pienaar är en bra spelare som dessutom är väldigt väl bekant med Everton sedan tidigare. En något mer tveksam värvning givet värvningen av Naismith. Men Everton kan definitivt använda Pienaar. Väl godkänd (+++)

…………………………………………………

Ett kollektiv av hycklande kolportörer och parasiter livnär sig på Man Utd för tillfället. Och nej, jag tänker inte först och främst på Glazers.

:::

Kamrat Linhem har börjat prata upp Football League-säsongen på sin blogg. Jag rekommenderar att ni häller upp ett glas bättre whisky (alternativt hallonsaft) och börjar läsa.

Annons

:::

Mirror har hittat tio skäl för Andy Carroll att flytta till West Ham.

Be Champions!!

Publicerad 2012-08-01 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto