Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Weltklasse

Peter Hyllman

Världsklass.

Dortmund var det. Joe Hart var det. Kanske är det därför på något sätt logiskt att matchen slutar oavgjort, 1-1.

Nej, det är väl egentligen inte det minsta logiskt. Egentligen. Dortmund var det klart bättre laget ikväll, de kunde mycket väl ha gjort både två och tre mål till innan uret började ticka upp mot Fergietime. Men Joe Hart stod ivägen för detta, och med endast en ettmålsledning så är det lämnat öppet för små marginaler att utjämna resultatet. Som till exempel en soft dömd straff i slutminuterna. Så kanske logiskt på något sätt ändå, egentligen.

Man City ska vara väldigt glada för poängen, men kan för den delen inte vara nöjda med resultatet. Roberto Mancini måste fortfarande bevisa att han är kapabel att rent taktiskt forma ett lag att nå framgång i det europeiska cupspelet. Han misslyckades med Inter, och så här långt har han misslyckats med Man City.

Annons

Den instrumentella rationaliteten kommer tillbaka och biter Mancini i rumpan.

Marginalerna för Man City i återstoden av gruppspelet är nu hårfina, för att inte säga ytterst komplicerade, för att använda ryskt politrukspråk. De måste få med sig ett resultat hemma mot Real Madrid. Och de måste med all sannolikhet vinna borta mot Dortmund. Utöver att inte slarva till det mot Ajax.

Annars blir det auf wiedersehen goodbye till Champions League, och grüss gott Europa League ännu en gång.

:::

Arsenal tuffar på. Tre ytterligare poäng inspelade hemma mot Olympiakos, även om det väl knappast alla gånger såg så väldigt övertygande ut.

Aaron Ramsey nätade. Och om den urbana legenden stämmer, vi har ju ägnat dagen åt att diskutera bland annat myter och konspirationer, så innebär det att det ständiga damoklessvärd som hänger över alla världskändisars huvuden återigen är i svaj.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-10-03 23:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto