Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: Juan Mata är just nu bäst i Premier League

Peter Hyllman

Det var en ligaomgång som potentiellt kunde leda till hyfsat omfattande poängskiften mellan lagen i toppen. Med Man Utd spelandes hemma mot Stoke samtidigt som såväl Chelsea, Man City och Arsenal hade mer eller mindre tuffa bortamatcher. Det enda som egentligen hände var att de tre väntade topplagen – Chelsea, Man Utd och Man City – utökade och befäste sin ledning i toppen av tabellen.

Två av omgångens förlorare hittar vi i norra London. Tottenham inledde matchen mot Chelsea dåligt, och efter att de väl vänt på matchbilden en gång så klarade de inte av att hålla i den. Men Chelseas offensiv imponerar. Det gör emellertid inte Arsenal som spelmässigt var en skugga av den kapacitet som laget i sina bästa stunder besitter. Förlusten mot Norwich svider.

På Anfield fick publiken till sist fira en seger den här säsongen, och kanske var det något typiskt att den förlösande segerskytten var ingen mindre än Raheem Sterling, som alltmer får sägas börja personifiera Liverpools hopp om en ljusnande framtid. Vilka andra observationer är då möjliga att göra såhär under söndagskvällen?

Annons

:::

Edin Dzeko visar sitt värde för Man City

Det har varit en tuff tid i Man City för Edin Dzeko, som långt ifrån alltid får spela så mycket som han vill, och som varit ifrågasatt i olika utsträckning egentligen ända sedan han kom till klubben från Bundesliga. Det vore fel att säga att Dzeko är en målspruta för Man City, men vad man måste konstatera är att han besitter den för ett lag, sett över en hel säsong, så viktiga egenskapen att göra viktiga mål, det vill säga att göra dem vid rätt tillfälle.

Andra spelare kan ju göra många eller fler mål, inte minst tänker man kanske då på Dimitar Berbatov. Men Dzekos mål vänder matcher och vinner poäng åt Man City. Lördagens väldigt värdefulla vändning borta mot West Brom, med en man mindre på planen, kan komma att bli ett av den här säsongens viktigaste ögonblick för Man City.

Annons

West Ham är den starkaste nykomlingen

Man kan älska honom eller man kan hata honom, och det är många som inte särskilt gillar Sam Allardyce. Men man måste säga att han ändå vet vad han gör och är tämligen duktig på att skapa ett i Premier League vägvinnande spel med begränsade resurser och förutsättningar. Lördagens seger mot en av de andra nykomlingarna, Southampton, var imponerande, och i Mark Noble så har laget tillgång till en av ligans just nu bästa mittfältare. En sjundeplats efter åtta omgångar är imponerande.

Mark Hughes och Nigel Adkins sitter löst

Det vill liksom inte lossna för Southampton, som har haft en makalöst tuff inledning på säsongen men som nu inte bara förlorar matcher där de faktiskt ska kunna ta poäng, utan dessutom förlorar dem stort. Där bör finnas en grundläggande förståelse för den utmaning som Adkins ändå stod och står inför, men om resultaten inte snart börjar komma så kommer Southamptons styrelse till sist inte längre ha något val.

Annons

Åtta matcher och ännu inte en seger. Sammanlagt tre poäng på åtta spelade omgångar. QPR kan kanske trösta sig med att ett till lag är i princip lika dåligt, men QPR har befunnit sig ett år längre i Premier League än Reading och har investerat rejält i en bred och relativt stark spelartrupp. Det börjar alltmer kännas som en tidsfråga innan Mark Hughes får sparken.

Återkommande mönster i Tyne-Wear-derbyt

Det skrivs snart in i grundlagen att en spelare ska bli utvisad under ett derby mellan Sunderland och Newcastle. Den här gången var det, föga förvånande, Cheick Tioté som blev utvisad för Newcastle, vars brist på disciplin ställer till vissa problem för det egna laget. Annars var mycket sig likt för både Newcastle och Sunderland. Newcastle har lite svårt att knyta ihop säcken defensivt, samtidigt som Sunderland har uppenbara problem med spelet och målproduktionen framåt.

Annons

:::

Omgångens lag (4-2-3-1):

:::

Omgångens spelare: Juan Mata, Chelsea

Fullständigt strålande i matchen mot Tottenham. Har just den rätta balansen mellan mod och klokhet på planen, och är också i konstruktiv mening mer aggressiv på planen än tidigare. Troligtvis är Mata just nu Premier Leagues bäste spelare.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-10-21 20:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto