Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mörkläggning och mästartakter

Peter Hyllman

Against the run of play.

Man får säga att de engelska resultaten i Champions League ikväll onekligen stämmer överens med den beskrivningen. Chelsea tryckte förvisso på mot slutet av matchen mot Shakhtar, men visst var det ukrainska laget sett till matchen som helhet i förarsätet. Spelmässigt i alla fall. Och när det gäller Man Utds match mot Braga så fanns det i princip ingenting som innan matchklockan började ticka upp mot öka takten, sista kvarten som tydde på att Man Utd skulle få med sig något från matchen.

Ändå står vi här. Med Man Utd klara gruppsegrare efter fyra omgångar. Och Chelsea? Nja, inte fullt så enkelt. Tvärtom. Men läget hade kunnat vara så väldigt mycket värre om de inte vunnit. Situationen är ändå i någon form av gruppstrategisk mening densamma för Chelsea. De får absolut inte förlora borta mot Juventus om de vill behålla sitt öde i sina egna händer inför sista omgången. Det finns alltså en klar och tydlig fara att de regerande mästarna inte tar sig vidare från gruppspelet.

Annons

:::

Mörkläggning i Braga. Det stod 1-0 till hemmalaget när lyset på arenan helt plötsligt slocknade ner. Det framstår i efterhand som just precis den tid till vila och eftertanke som Man Utd behövde för att vända matchen. Bara ännu en av dessa infernaliska små saker som kan vända en match i Champions League.

Vinsten för Man Utd, och att vara redan klara gruppsegrare, är så klart otroligt värdefullt för Man Utd. Det betyder att de två sista gruppspelsmatcherna är betydelselösa. Vilket både ger utrymme för vila av några spelare, samt matchträning för andra spelare. Till var och en efter behov, och för var och en efter förmåga.

:::

Att vinna trots att spelet hackar och flytet inte finns. Mästaregenskaper. Något som Chelsea har och något som Man Utd har. Men måhända något som inte Arsenal och Man City har.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-11-08 00:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto