Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: Premier Leagues två regler

Peter Hyllman

Det finns bara två regler i Premier League. Ett, det finns inga lätta bortamatcher i Premier League. Två, kom ihåg regel nummer ett. Giltigheten i dessa två regler fick både Chelsea och Man Utd uppleva den här ligaomgången, å det grövsta.

Det var annars en anmärkningsvärd omgång på fler sätt än ett. Reading till exempel, vann en ligamatch. När skedde det senast? Inte var det den här säsongen i alla fall. Sunderland därtill, avslutar söndagen med en för dem veritabel målexplosion borta mot Fulham. Därtill dubblerade de i ett slag antalet målskyttar för dem i ligan den här säsongen.

Liverpool och Man City gjorde slarvsylta av varsin rätt mjäkig hemmamotståndare, och man kan väl rätt lugnt säga att helgen i det avseendet bar en viss sydamerikansk prägel.

Vad mer kan sägas?

:::

Ligan är ett maraton, inte ett sprintlopp

Mönstret är återkommande. Chelsea inleder ligasäsongen mordiskt starkt och alla tror att de är på väg att springa iväg med ligatiteln. Därefter bleknar de av och faller ifrån. Det är minst tredje, kanske fjärde säsongen där just detta mönster upprepar sig. Två poäng på de senaste fyra ligamatcherna, och det är en tung period på gång. Chelsea måste rycka upp sig i kragen igen, från fyra poängs försprång till fyra poängs underläge på nolltid.

Annons

Chris Hughton visar vad Paul Lambert saknar

Norwich förra säsongen var ett på många sätt genuint brittiskt fotbollslag, men med en väldigt svajig defensiv som allt för ofta befann sig ur position, vilket dess motståndare brutalt kunde utnyttja. Genuint brittiska är de förvisso också i år, men Chris Hughton har infört en helt annan hårdhet och defensiv disciplin i Norwichs lagbygge. Två förmodade topplag har de nu alltså nollat hemma på Carrow Road, ingen lätt uppgift men heller ingen tillfällighet. Samtidigt släpper Aston Villa in tre mål hemma mot Man Utd förra omgången, och fem baljor den här helgen mot Man City. Kontrasten blir rätt tydlig.

Is he getting sacked in the morning?

Well, he should. QPR och Mark Hughes förlorade alltså den så kallade sexpoängaren mot Southampton. Om Nigel Adkins i Southampton var satt under press innan matchen, så lättades den förmodligen nu. Tony Fernandes, QPR:s ägare, har så här långt uttalat ett orubbligt förtroende för Hughes, men frågan är väl om och hur den ynkliga förlusten mot Southampton påverkar detta.

Annons

Newcastles hemmaform är för vek

Två blytunga förluster hemma på St James’ Park för Newcastle i de två senaste ligamatcherna. Mot West Ham och Swansea, två matcher som Newcastle verkligen ska vinna. Inte minst om de ska hålla liv i sina europeiska ambitioner. Dessförinnan en ömklig kapitulation mot Man Utd, som de förra säsongen manglade med motsvarande siffror. Alltmer framstår hemmaformen som Newcastles problem den här säsongen, möjligen speglandes en svårighet i att föra matchbilden.

:::

Omgångens lag (4-2-3-1):

:::

Kvällens match: West Ham vs Stoke.

Det lär smälla. Jag undrar om vi kanske har att bespetsa oss själva på den här säsongens mest brutala match. Big Sam vs Crazy Stoke. Kör så att benpiporna visslar!

:::

Be Champions!!

Publicerad 2012-11-19 00:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto