Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Väl godkänt för Man Utd

Peter Hyllman

Det var ju en alldeles… förskräcklig och fantastisk match på en och samma gång.

Resultatet glädjer naturligtvis alla som av någon anledning sympatiserar med Man Utd. 1-1 var bättre än de flesta kanske fruktat, och som oavgjort resultat betraktat så är ju 1-1 alltid bättre än 0-0. Det är alltid viktigt att ha skyddet av ett bortamål med sig till returen.

Annars gladde också spelet. Borta var den överdrivna försiktigheten som präglat Man Utd under flera år i det europeiska cupspelet. Real Madrid var naturligtvis en svår motståndare, och lyckades pressa tillbaka Man Utd, men där fanns ändå alltid en ambition i Man Utds spel.

Det gav dem ett bortamål. Och kanske en behövlig dos av självförtroende.

Annons

:::

Men returen blir alls ingen lätt uppgift.

Hemmaplan är så klart alltid mer bekvämt en fientlig atmosfär på bortaplan. Men det som är Real Madrids styrkor i sitt offensiva spel kan också komma mer till sin rätt på bortaplan, med ett Man Utd som kanske går ut till den matchen med en mer öppen inställning.

Bortamålets taktiska fördel kan här få betydelse. Det är Real Madrid som måste göra mål. Man Utd behöver inte jaga matchen, i alla fall inte inledningsvis.

:::

Om Man Utd.

Några storslagna spelarinsatser ikväll. Rio Ferdinand gav ännu ett i mängden av befintliga argument om varför det här med “footballing reasons” för att hålla honom utanför landslaget är det dummaste hittepået sedan något ljushuvud kom på idén med vegetarisk lasagne.

Phil Jones och Jonny Evans, mycket starka jobb.

Annons

David De Gea. Kanske behövde han komma tillbaka till spansk mark för att till sist få någon upprättelse, eller i alla fall en form av erkännande. Om någon undrar varför det finns Man Utd-fans som ändå är rätt nöjda med pojken så var väl det här matchen som gav svaret.

:::

Om Real Madrid

Fantastiskt starkt mittfält. Men anfallet sviker. Om det bara är Cristiano Ronaldo som blir faran så riskerar Real Madrid bli lättlästa, ikväll kompletterade inte anfallarna honom. De måste höja sig till returen.

Som en konsekvens såg det också ut som om fantasin och idéerna till sist tröt för Real Madrid. När de inte lyckades knyta upp matchens gordiska knut så lyckades de heller inte hitta ett sätt att bara hugga den mitt itu.

Det här var inte ett resultat som José Mourinho önskade ha med sig till Old Trafford.

Annons

:::

Och tja. Alex Ferguson pratade inför matchen om detta som ett test för hans nya Man Utd-bygge. Man får väl säga att de kom ifrån det med väl godkänt.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-02-13 23:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto