Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: Vinnare och förlorare

Peter Hyllman

Omgångens vinnare: Stoke och Chelsea

Med segern mot Stoke så vandrade Stoke upp på 40 poäng och tolfte plats i tabellen. Med tre omgångar kvar ligger de alltså minst sex poäng före nedflyttningsstrecket, därtill med bättre målskillnad, och jag skulle tro att Stoke därmed har säkrat fortsatt spel i Premier League. Ryktet om Stokes död synes alltså ha varit överdrivna.

Naturligtvis var det här också en fantastisk omgång för Chelsea. Vinst mot Swansea samtidigt som både Tottenham och Arsenal tappade poäng i sina respektive matcher. De har därtill kvar en hängmatch på Arsenal mot just Tottenham hemma på Stamford Bridge. Chelsea hade inte kunnat önska så mycket mer från den här helgen.

Annons

Liverpool får ett hedersomnämnande. Blott det andra laget som sedan typ bronsåldern mäktat med att göra sex mål mot Newcastle på St James’ Park. Och detta utan en viss Luis Suarez i laget. Imponerande.

:::

Omgångens förlorare: Wigan och Newcastle

Usch. Wigan hade 2-1 mot Tottenham, just en sådan där vinst som tidigare säsonger har propellerat dem uppåt i tabellen och ovanför det förhatliga nedflyttningsstrecket. Men på grymmaste Fergietime så kvitterar alltså Tottenham. En poäng är förvisso en poäng, men Wigan förlorade här snarare två poäng. Det var inte något bra resultat för något av lagen.

Herregud Newcastle! 0-6 i baken är inte nådigt. Än värre är att resultatet drar dem spikrakt tillbaka in i nedflyttningsstriden. Aston Villa kan ikväll gå upp på samma poäng med väldigt jämn målskillnad, samtidigt som Wigan om de vinner sin hängmatch sniffar tätt bakom endast två poäng efter och en i så fall bättre målskillnad. Tuffa tider för Alan Pardew.

Annons

Hedersomnämnandet här får gå till Reading och QPR som med sitt extremt tafatta 0-0-resultat tidigare idag garanterade att båda får tillbringa nästa säsong i The Championship. Vinst för något av lagen och de hade haft en i alla fall teoretisk möjlighet att hänga kvar. Men det är två sedan länge resignerade klubbar och spelare.

:::

Omgångens vetefan – Arsenal och Tottenham

Det är inte helt lätt att veta hur man ska se på Arsenals och Tottenhams resultat den här helgen.

Det första intrycket vad gäller Tottenham är att oavgjort mot Wigan är en missräkning och att de där tappade två poäng. Alltså förlorare. Samtidigt kan man ju se det som en vinst att inte tappa gentemot Arsenal i tabellen trots att man bara spelade oavgjort mot Wigan. Sådana frikort får man ju inte alltid. I så fall vinnare.

Likaledes Arsenal. Å ena sidan misslyckades de idag att vinna på hemmaplan mot ett inte överdrivet motiverat Man Utd och kändes väl märkligt nog heller aldrig riktigt nära att göra det. Som om de försiktigt bevakade den där poängen. Därmed tappade de en gyllene möjlighet att dra ifrån Tottenham i tabellen. Förlorare om vi tänker så. Samtidigt så, i och med Tottenhams poängtapp, så har de nu klarat av en tuff ligamatch och behåller försprånget ned till Tottenham, och pressar dem att vinna borta mot Chelsea. Tänker vi så är Arsenal vinnare.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-04-28 21:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto