Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllmans hörna: En spännande vecka framför oss

Peter Hyllman

:::

Allt annat än en supersöndag

Vad får man om man under en dag har två matcher med fyra klubbar som i tabellpraktiken betyder ingenting för tre av dem?

Ja, just det. Just ingenting.

Jag är inte någon särskilt varm anhängare till den här uppfattningen att en ligas kvalitet beror på hur ”spännande” en liga är ända in i dess sista omgångar. Dels för att det är olika från år till år. Dels för att det finns så många olika sätt en liga kan vara spännande på.

Men det är klart. De här två matcherna vi serverades i går, Liverpool vs Everton och Man Utd vs Chelsea, som vid en annan tid under säsongen hade kunnat knastra av spänning och elektricitet, var väl ungefär lika spännande som att skala ägg med tårna.

Annons

Naturligtvis var det enda laget som vann också det som faktiskt hade något reellt att spela för.

Spännande i hissen

Annars var det här en helg som sprakade av spänning i den så kallade ”hissen”, det vill säga toppen av The Championship och botten av Premier League.

Dramat som utspelade sig på lördagen i The Championship var något i hästväg och bland det värsta man kunnat föreställa sig. Watford och Gianfranco Zola kan inte haft en för rolig lördagskväll.

Det är bara att gratulera Hull till platsen i Premier League nästa säsong.

De hade 2-1 hemma mot Cardiff och straff i slutminuterna med chans att avgöra. Missar straffen och smått otroligt nog så kvitterar Cardiff någon minut senare på straff i andra änden av planen.

För Hull måste det ha påmint otäckt mycket om Brentfords öde förra helgen. För samtidigt, en kvart försenade, hade Watford därmed chansen att med ett vinstmål mot Leeds gå förbi Hull och raka vägen upp i Premier League.

Annons

Men det blev inga mål. Åtminstone inte för Watford, som tvingats avsluta matchen med tio man sedan Troy Deeney lite typiskt tagit en onödig utvisning. Istället punkterade Leeds matchen på övertid.

Och nu måste härliga Watford ladda om för ett ovisst playoff.

På övervåningen lyckades Wigan skapa rejäl spänning genom att vända två underlägen borta mot West Brom till slutlig seger. I och med att Newcastle tappade poäng mot West Ham, och Norwich förlorade mot Aston Villa, så börjar det tätna därnere i bottenstriden.

Avgörande vecka framför oss

Premier League-fotbollen fortsätter dag för dag och under veckan ska de slutliga hängmatcherna avklaras.

Tisdagen och onsdagen bjuder oss på två löjligt viktiga matcher.

Först ut är Wigan som vid vinst hemma mot Swansea kan gå förbi såväl Newcastle och Norwich på målskillnad. Newcastle kan alltså med två omgångar kvar av säsongen befinna sig under nedflyttningsstrecket.

Annons

Först ska emellertid Sunderland ikväll spela en för dem otroligt viktig hemmamatch mot Stoke.

Därefter toppmötet på Stamford Bridge där Chelsea och Tottenham ska mötas. Chelsea kan i praktiken säkra Champions League-spel nästa säsong vid vinst. Tottenham å sin sida kan vid vinst gå förbi Arsenal upp på fjärde plats och samtidigt lägga murverket för en fullkomligt infernalisk säsongsavslutning.

Oavgjort håller ju också en del dörrar öppna.

Arsenals säsongsavslutning kan ju bli rätt svettig med matcher mot svårt nedflyttningshotade Wigan och Newcastle.

:::

Helgens vinnare: Aston Villa, Chelsea, Wigan.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-05-06 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto