Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan: Många frågor inför säsongens längsta dag

Peter Hyllman

:::

1,6

Det var i halvtid i lördags, i matcherna som startade på klassisk Tipsextratid, som man anade att det här kanske inte var världens sexigaste omgång. Det stod då 0-0 i samtliga fyra matcher i spel.

När dessutom Crystal Palaces 3-1-seger mot Sunderland i sammanhanget framstår som en målfest så förstår man att det inte var världens mest målkåta omgång. Inräknat Chelseas match mot Aston Villa så var målsnittet denna omgång 1,6 gjorda mål.

Ett sämre anfallsspel än normalt, lagens offensiv som helt enkelt inte har kommit igång så här under säsongens förspel? Eller är det helt enkelt så att defensiven överlag har blivit bättre?

Annons

På sitt sätt talande är det så klart att både Liverpool och Arsenal, två av topplagen med de upplevt mest skakiga försvaren, håller nollan idag. Liverpool har för övrigt som enda lag ännu inte släppt in ett enda mål i Premier League.

Kan Liverpool vinna ligan?

Jamie Jackson i The Guardian ställer frågan efter dagens match som kanske ändå kan vara värd att ställas, mot bakgrund av att absolut ingen annan av de stora klubbarna heller direkt imponerar.

Man Utd behöver värva

Kanske inte så mycket för att kvaliteten i laget saknas, även om det knappast skulle skada att fylla på det centrala mittfältet. Men möjligen för att laget ser ut att behöva lite ny energi, nya ben och hungriga huvuden på laget och i omklädningsrummet. På något sätt ett energitillskott som ger lite psykologiskt momentum till laget under en ny manager. Som känslan är nu har det varit lite stiltje alltsedan David Moyes tog över.

Annons

:::

En dag kvar av transferfönstret. Därefter ett landslagsuppehåll om två veckor. Och på något vis känns det som om ligasäsongen knappt ens har kommit igång trots att det faktiskt har passerat nästan en tiondel av den. Något måste göras åt det upphackade schemat.

Samtidigt är det alltså en dag kvar på transferfönstret. Och det känns som om ett flertal klubbar faktiskt behöver använda den dagen på för dem bästa möjliga vis.

:::

Omgångens vinnare: Arsenal, Crystal Palace och Liverpool.

Omgångens förlorare: Man Utd, Sunderland och Tottenham

Omgångens manager: Brendan Rodgers. Obesegrade, maximalt antal poäng och inte ett enda insläppt mål. Naturligvis top of the table. Och idag slog man värsta rivalen hemma på Anfield. Svårt att toppa det.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-09-01 19:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto