Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan: Everton chockade José Mourinho

Peter Hyllman

:::

Everton lyser upp mot ”spelande motstånd”

José Mourinho sade sig vara förstummad efter Chelseas match mot Everton gällande hur de egentligen hade lyckats förlora. Så omfattande menade han att Chelseas dominans hade varit. Men sådana där perspektiv brukar ju ofta kunna vara tämligen vilseledande.

Everton gav snarare prov på något som gick att känna på sig på efterhand. Att det är ett lag som kommer passa bättre mot sådant motstånd som själva tar initiativet och lägger sig högre i sitt spel. Som dock syntes mot West Brom och Cardiff så har Everton fått det svårt när motståndarna snarare lägger sig lågt och avvaktar.

Annons

Det är ett mönster vi sett tidigare. Southampton exempelvis visade upp samma egenskap förra säsongen. Det är den taktiska modell som används av de spanskt influerade som passar bättre mot spelförande lag, vilket också ger mer ytor till i det här fallet Everton.

The kids are alright

Det var en omgång i vilken några av Premier Leagues unga spelare med framtiden för sig visade framfötterna. Ross Barkley för Everton, Christian Eriksen för Tottenham, och Adnan Januzaj gjorde ett starkt inhopp för Man Utd i segermatchen mot Crystal Palace.

Det gnölas ju rätt ofta över att världens bästa spelare i så liten utsträckning skriver på för klubbar i Premier League. Trots att det egentligen aldrig har varit vanligt. Själv ser jag ju som en av ligans stora styrkor just att Premier League faktiskt bygger på de främsta unga talangerna.

Annons

Vem ska Paolo Di Canio skylla på nu?

Det har inte funnits någon egentlig hejd på Di Canios ilska mot allt och alla som han menar visar upp en felaktig attityd i Sunderland. Han har skällt ut spelare efter spelare offentligt, han har sålt iväg en inte betydelselös del av lagets gamla spelarstomme,och han byter ut stora delar av startelvan från en match till nästa.

Spelet mot Arsenal hemma på Stadium of Light i helgen var bedrövligt. Ett stökigt och oorganiserat lag som borde ha förlorat matchen stort redan i halvtid. Di Canio har alltså gjort sina åtgärder och det ser fortfarande så här illa ut. Vi börjar närma oss en punkt i tillvaron när Paolo Di Canio inte längre har någon annan att kritisera för lagets resultat.

:::

Omgångens vinnare: Everton och Newcastle

Omgångens förlorare: Sunderland

Omgångens manager: Alan Pardew. Newcastle behövde en vinst och i vad som på förhand var ett tufft bortamöte mot en förväntad konkurrent runt mitten av tabellen så visade laget kvalitet.

Annons

:::

Tre gånger i rad har alltså Liverpool vunnit med 1-0 hittills i ligaspelet. Vi får se om detta håller i sig också den här omgången, när Liverpool beger sig iväg på den ena av blott två matcher i utlandet den här säsongen. Det handlar alltså om Swansea på Liberty Stadium.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-09-15 22:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto