Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan: Jämnare än någonsin i Premier League

Peter Hyllman

:::

Super Six

Premier League har gått lite i vågor. Inledningsvis såg Premier League ut att vara en tvekamp mellan först och främst två klubbar, Man Utd och Arsenal. Sedan kom Chelsea och därmed följde något som kallades för Big Four.

Med Man Citys framväxt så har Premier League under de senaste två-tre åren företrädesvis handlat om de båda Manchesterklubbarna. Men resultaten hittills under den här säsongen, tillsammans med övriga klubbars allmänna upprustning tyder på en ny fas.

De båda Manchesterklubbarna vacklar. Chelsea visar sig inte ha blivit extremt mycket starkare över natten enbart på grund av José Mourinho. Samtidigt har Arsenal, Tottenham och Liverpool samtliga blivit märkbart starkare, både genom värvningar och genom intern utveckling.

Annons

Är det ett Super Six vi ser börjar växa fram i Premier League?

Starkare nykomlingar än väntat

Om det har blivit bredare i toppen så verkar inte heller bottenstriden i Premier League bli fullt så ensidig som man befarade inför säsongen. Crystal Palace ger i och för sig intryck av att vara dead men walking, men både Hull och Cardiff presterar i mina ögon bättre än förväntat.

Inte minst Hull överraskar, och bakom deras goda resultat under säsongens inledning står dels Robbie Brady, den irländske landslagsspelaren som övertygar på vänsterkanten, samt en möjligtvis något fantasilös men ändå disciplinerad taktisk organisation av Steve Bruce.

Något som måste vara särskilt tufft för Sunderland att se i dessa dagar.

:::

Omgångens vinnare: Arsenal, Aston Villa och West Brom.

Omgångens förlorare: Crystal Palace, Man Utd och Stoke.

Annons

Omgångens manager: Steve Clarke. Normalt sett när Man Utd kvitterar på Old Trafford med cirka en halvtimme kvar av matchen så brukar det vara Man Utd som trycker på gaspedalen. Nu var det West Brom som gjorde det i en inte bara helt rättvis utan därtill övertygande seger.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-09-29 20:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto