Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan: Rättvisan tar sig olika uttryck i Premier League

Peter Hyllman

:::

Tottenhams strafflycka har vänt

Det finns ju en myt inom fotbollen som förmodligen är till lika delar sann som den är falsk, allt beroende på vilket perspektiv man använder sig av, att det här med domslut, fördelar och nackdelar jämnar ut sig.

Det var ju en tämligen märklig företeelse förra säsongen att Tottenham alltså inte tilldelades en enda straff. Det är samtidigt orimligt att föreställa sig att Tottenham i sådan utsträckning fullständigt saknade lägen att få straff. Med tanke på att Tottenham missade Champions League med en poängs marginal så kan det vara hårt att säga att det jämnade ut sig ur det perspektivet.

Annons

Den här säsongen verkar det hela dock ha vänt. Jag är för lat för att i skrivande stund ta reda på hur många matcher hittills under säsongen som Tottenham vunnit med ett mål från straffpunkten, och jag är definitivt för lat för att spekulera i hur många poäng detta kan översättas till i tabellen.

Jag konstaterar bara, utan att lägga några värderingar i det, att strafflyckan verkar stå Tottenham bi den här säsongen. Och kanske kommer det att visa sig, med två säsongers perspektiv, att det faktiskt jämnar ut sig. Om det nu alls är meningsfullt att prata om sådant.

Fortune favours the bold

Man City måste lämna Stamford Bridge med en känsla av kräx i munnen, inte bara med tanke på att de återfunnit sin gamla ovana att förlora matcher på tilläggstid mot topplagsmotstånd, utan också med tanke på hur det avgörande målet uppstod.

Annons

Matchen såg så klart ut att gå mot oavgjort, kanske hade det till och med varit ett ”rättvist” resultat sett över hela matchen. Men Chelsea och José Mourinho visade vad inte alla topplag alltid har för vana att göra i den här typen av stormatcher, nämligen modet och viljan att vinna – att gå för segern.

Sådant belönas ibland på oväntade sätt. Det oförutsägbara inträffar, bollen studsar rätt och så vidare. Det är sällan planerat men ofta sker det ändå att den som vågar också har lyckan med sig. Och på något sätt finns det ju i mina ögon en djupare rättvisa i det.

:::

Omgångens vinnare: Chelsea, Sunderland

Omgångens förlorare: Aston Villa, Newcastle

Omgångens manager: Gus Poyet. Var i desperat behov av ett resultat idag för att vända Sunderlands negativa trend, och han lyckades. Spelarna verkar trivas och i och med segern lämnade Sunderland jumboplatsen.

Annons

Omgångens mål: Fabio Borini, 2-1 vs Newcastle.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-10-27 20:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto