Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fem kommande storspelare i Premier League

Peter Hyllman

Det finns spelare och så finns det så klart spelare. Det finns å ena sidan de här enskilda få absoluta världsklasspelarna, där det i samband med att deras namn nämns ofta förs en diskussion eller ett samtal om vilken som är världens eller till och med historiens bästa spelare. Det är de absoluta fixstjärnorna, likt Leo Messi, Cristiano Ronaldo och Gareth Bale.

Sedan finns det en kategori av spelare precis därunder som kanske egentligen är precis lika bra, men som möjligen inte är riktigt exakt lika bra alternativt i alla fall inte uppfattas som precis lika bra. Fotbollskvaliteten finns där i ungefär lika stor utsträckning men stjärnstatusen, ofta medialt driven, finns av olika skäl inte där på samma sätt.

Den första typen av spelare har sällan återfunnits i Premier League. Normalt sett har de snarare dragit sig till någon av de spanska superklubbarna, dock inte sällan från just Premier League. Men den senare spelarkategorin finns i desto större omfattning. Vi kan här prata om spelare som Sergio Agüero, David Silva, Juan Mata, Wayne Rooney, Mesut Özil, Nemanja Vidic, Luis Suarez, Fernando Torres, Yaya Touré med flera.

Annons

I mina ögon är dessa båda spelarkategorier rent fotbollsmässigt likvärdiga, det handlar om spelare i världsklass. Föreställningen att det går att rangordna dem internt med någon meningsfull nivå av precision är förljugen. Den här bloggen handlar dock inte om dessa spelare, den handlar istället om de fem spelare i Premier League som jag tror befinner sig närmast att inom en överskådlig framtid slå sig in i denna unika kategori av världsspelare.

Morgondagens fixstjärnor i Premier League med andra ord.

:::

(5) Leroy Fer – Norwich

När Norwich värvade spelare i somras så var det snarare Ricky van Wolfswinkel som drog uppmärksamheten till sig. Lite mer i det tysta så köpte Norwich dock också Fer och det har visat sig vara ett riktigt bra köp. Fer har demonstrerat sin förmåga som box till box-mittfältare, stabil och outtröttlig i positionsspelet men också en effektiv spelfördelare. Norwichs bästa chans att klättra uppåt i tabellen återfinns på centralt mittfält.

Annons

(4) Philippe Coutinho – Liverpool

När beskedet kom att Coutinho skulle bli spelklar lagom till Liverpools kommande match mot Arsenal så spred sig glädjen hos de allra flesta av klubbens supportrar. Liverpool har en livfull offensiv även utan Coutinho, men en ännu starkare offensiv med honom på planen. Många var osäkra på Coutinho innan han kom till Liverpool, men han har tydlig potential att vara en av Premier Leagues och världens bästa spelare inom några år.

(3) Adnan Januzaj – Man Utd

Unga talanger som får viss framgång i en engelsk toppklubb och spås en lysande framtid går det förvisso tretton på dussinet av. Men det är desto färre unga spelare som har haft en sådan synbar påverkan på ett lags hela spel. Den tydliga skillnaden när Januzaj spelar för Man Utd jämfört med när han inte spelar är snabbheten i spelet. Januzaj ger Man Utd ett helt annat tempo i sitt spel och förändrar på så vis matchbilden till Man Utds fördel.

Annons

(2) Adam Lallana – Southampton

Southampton har inlett den här säsongen ruskigt starkt, och att det inte känns helt off att de faktiskt befinner sig i toppen av tabellen är desto mer stort i och med att Southampton för två säsonger befann sig i The Championship. Lallana är en spelare som varit med om Southamptons resa uppåt i seriesystemet, och den här säsongen har han utvecklats till en av ligans absolut bästa spelfördelare.

1) Hatem Ben Arfa – Newcastle

Ben Arfa var något av ett problembarn, om än ett oerhört lovande sådant, under sin tid i Frankrike. Den första tiden i Newcastle visade han prov på sin förmåga men skador gjorde det svårt för honom att verkligen komma till rätta i Premier League. I nuläget ligger Ben Arfa bakom det mesta och det bästa som Newcastle hittar på offensivt, och det vore något förvånande om inte en av ligans största klubbar slår till på honom förr snarare än senare.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-10-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto