Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan: Mental match av Man City

Peter Hyllman

:::

Ja Jesus!

Ett mål i den första minuten och ett andra mål i matchens sista. Det var onekligen en Come To Jesus-match för Man City mot Tottenham idag, och många trodde nog också att de skådade Jesus därnere på fotbollsplanen.

Förvisso inte i form av kristendomens främste frälsare, men väl i form av Jesus Navas som nog gjorde sin bästa och viktigaste insats i en Citytröja.

Inför matchen bloggade jag om Man Citys tendens att antingen tappa poäng eller vinna matcher stort. De stannar inte av vid 2-0 som många andra lag kanske skulle göra, vilket minst sagt märktes idag.

Samtidigt fick sig Tottenhams mer eller mindre självpåtagna etikett som Premier Leagues bästa defensiv en rejäl solk i kanten. När Premier Leagues förmodat bästa offensiv mötte Premier Leagues förmodat bästa defensiv så var det ingen tvekan om vad som borde förmodas efter matchen.

Annons

Inför matchen menade jag också att det var en match i vilken Man City var tvungna att demonstrera sitt fokus. Och det gjorde de verkligen, med bravur.

Ett grymt derby

Annars sparkade ju den engelska fotbollshelgen igång med ett riktigt rackarrykande derby mellan Everton och Liverpool. Tre mål innan 20 minuter är spelade är minst sagt spektakulärt.

Resultatet är annars lite typiskt. Everton är så nära att vinna. Tänk om Chelsea kunde värva en anfallare som Romelu Lukaku för övrigt. Men Liverpool får ändå med sig kvitteringen i slutet. Dock förtjänt kan man också tycka.

Arsenal har ”turen”

Det talas ju om tur i tid och otid inom fotbollen. Det är ett uttryck jag avskyr då det antingen enbart speglar personliga känslor eller en svag helhetsförståelse för vad som sker på planen.

Vad som däremot kan ske är att ett lag som kollektiv kan vara så bra i de små detaljerna på planen att de själva skapar förutsättningarna för att lyckosamma saker ska inträffa. Man är sin egen lyckas smed som det brukar heta.

Annons

Det här är något som de genuina topplagen ofta lyckas väldigt bra med. Det är till viss del därför de också är genuina topplag. Vad man än tror så är det här dock inte tillfälligheter i det ordets rätta bemärkelse.

Och är det inte tillfälligheter så är det heller inte tur, i det ordets rätta bemärkelse. Det är inga tillfälligheter att Arsenal just nu i så många matcher har den här ”turen”.

Man Utd har tappat ”turen”

Det fanns en tid när Man Utd vann matcher på tilläggstid. Numer så tappar Man Utd viktiga poäng på övertid. Vi har sett det tidigare under säsongen, och under söndagskvällen såg vi det igen.

Det är inte några tillfälligheter det heller.

:::

Omgångens vinnare: Chelsea, Crystal Palace, Man City

Omgångens förlorare: Fulham, Tottenham, West Ham.

Omgångens manager: Manuel Pellegrini. Svårt att argumentera emot när man krossar en topprival med 6-0 i en match av stor betydelse för utgången av årets ligastrid.

Annons

Omgångens mål: Luis Suarez, 2-1 vs Everton

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-11-24 22:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto