Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier Leagues tio bästa offensiva spelare

Peter Hyllman

Alla går vi i väntans tider. Vissa väntar på julafton så klart. Andra väntar kanske på att skolan eller arbetet ska ta uppehåll och att man får några härliga veckor ledigt med mycket sömn och god mat. Vintern är i alla fall på väg på riktigt. Under tordagskvällen gick jag in i träningshallen runt klockan 16 och det var ett tunt lager pudersnö på marken. När jag lämnar träningshallen fem-sex timmar senare så är det ett par decimeter snö på marken. Det slår till snabbt.

Själv går jag också lite i väntans tider. Så här när snöstormen har drabbat Sverige är det så klart lite svårt att börja föreställa sig ett VM i fotboll. Men ett sådant är det i alla fall i sommar, och redan på fredag kväll klockan 17:00 kommer alltså gruppspelet lottas till denna turnering. Vid den tiden befinner jag mig på ett tåg upp mot kallaste Norrbotten, men räkna med att jag vid sidan av armborstet för björnarna också har med mig den bärbara så att det kan komma en kvällsblogg om lottningen.

Lottningen äger rum i semesterparadiset Costa do Sauipe i Bahia längs Brasiliens kust. England deltar naturligtvis i lottningen. Det intressanta blir så klart att se om England får en bra eller dålig lottning, vilket å andra sidan skulle förutsätta att England över huvud taget skulle kunna få någon lottning som för dem vore att anse som bra. Något oklart.

Annons

Fram till dess emellertid kan vi ju roa oss själva och möjligen omvärlden med att gå igenom det kära och inte alls kontroversiella ämnet vem som egentligen och högst för tillfället är Premier Leagues allra bästa spelare. Vad skulle egentligen kunna gå fel med det?

:::

(10) Eden Hazard, Chelsea. Jag vidhåller med en dåres envishet att Hazard har vissa problem att komma till i Chelsea. Så dominant är han inte. Det förhindrar honom i och för sig inte från att med hyfsat jämna mellanrum göra enastående matcher.

(9) Samir Nasri, Man City. Var närmast utskrattad förra säsongen, men Nasri är ett tydligt exempel på vad omgivning och ledarskap kan betyda för en spelare. Spelar med ett helt annat självförtroende och engagemang den här säsongen.

(8) Adam Lallana, Southampton. En av de stora förklaringarna bakom Southamptons imponerande säsongsinledning och en produkt av klubbens framgångsrika akademi. Har potentialen att avancera sju platser på den här listan.

Annons

(7) Yaya Touré, Man City. I mina ögon den komplette spelaren, Man Citys alldeles egen terminator på det centrala mittfältet. Bidrar med så enormt mycket i termer av tyngd och driv i spelet att han är ovärderlig för Man City.

(6) Wayne Rooney, Man Utd. Mer eller mindre ensam i Man Utd om att nå upp till klubbens standard. Enormt pådrivande i sitt spel och om David Moyes misslyckats med annat så är en viktig sak han lyckats med att motivera Rooney.

(5) Mesut Özil, Arsenal. Första säsongen men har redan visat upp sin enorma kvalitet med ett närmast magiskt kontrollerat passningsspel. En väldigt intelligent spelare.

(4) Oscár, Chelsea. Många undrar varför José Mourinho mer eller mindre har petat Juan Mata, en annan spelare som med lätthet skulle kunna gå in på en sådan här lista. Att Oscár har varit helt enorm är en förklaring.

Annons

(3) Sergio Agüero, Man City. Besitter den där egenskapen som världens främsta offensiva spelare alltid har haft, den väldigt låga tyngdpunkten som gör honom så svårstoppad. Väldigt driven, taktiskt begåvad och tekniskt fulländad.

(2) Aaron Ramsey, Arsenal. Har gjort en närmast sensationell höstsäsong för Arsenal och är otroligt konstruktiv och produktiv i sitt spel, både offensivt och defensivt. Står för mycket av slutprodukten i Arsenals spel.

(1) Luis Suarez, Liverpool. Man kan tycka precis vad man vill om honom som person, men som spelare är han helt gudabenådad och väl i klass att nämnas i samma andetag som spelare som Joey Barton, Leo Messi och Cristiano Ronaldo.

:::

Jaja, jag vet, jag föll i min egen väl gillrade fälla. Där finns på listan bara offensiva spelare och jag har därmed närmast ondskefullt valt att strukturellt diskriminera ett helt folkslag i form av försvarsspelare och målvakter. Men vad är det klyschan säger? Fotboll går ju ut på att göra mål – höhö!

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-12-05 23:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto