Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sunderlands dåliga säsong full av höjdpunkter på väg att sluta lyckligt

Peter Hyllman

Det stod tidigt klart att Norwichs avslutande spelschema skulle innebära ett rejält problem för dem, med fyra tuffa matcher mot några av ligans största klubbar i rad.

Vi kan konstatera att Norwichs beslut att sparka Chris Hughton och ersätta denne med Neil Adams inte fick önskad effekt. Norwichs formkurva under slutet av säsongen har varit likblek, där en lång rad förluster till slut punkterades av den överraskande poängen borta mot Chelsea.

Det var en poäng som fick Norwichs förhoppningar om att hålla sig kvar i Premier League att leva lite längre. Eller snarare är det kanske bara så att den fick det att kännas som om de levde lite längre. I själva verket spelar det nog alls ingen roll.

Många menade ju att det var Fulham som skulle göra ”the great escape”, den starka säsongsavslutningen som tog dem förbi Norwich. Så blev dock inte fallet. Fulhams svaga lagkaraktär tidigare under säsongen visade sig inte vara någon tillfällighet.

Annons

Istället är det Sunderland som har gjort det stora steget för mänskligheten i Premier Leagues nedflyttningsstrid.

Det är i grund och botten tre matcher som avgjort Sunderlands säsong, och det är inte vilka matcher som helst. Bortamatcher mot Man City, Chelsea och Man Utd.

Sunderland var nära att vinna redan mot Man City men släppte då in kvitteringen i slutminuterna. Laget lät sig dock inte nedslås av detta utan följde upp det med två mycket meriterande bortavinster på Stamford Bridge och Old Trafford.

Något som talade emot Sunderland i slutet av säsongen var att deras spelschema i själva verket såg i stort sett lika tufft ut som Norwichs. Men där Neil Adams har misslyckats med att ingjuta något reellt mod i det egna laget så har Gus Poyet lyckats desto bättre.

Nu möter Sunderland ikväll West Brom hemma på Stadium of Light. Båda lagen är ännu inte formellt klara för Premier League nästa säsong. En poäng är dock fullt tillräckligt för båda lagen, då är det inte längre praktiskt möjligt för Norwich att komma ifatt, ens vid vinst i sista omgången mot Arsenal.

Annons

Vi får anta att det är en match med det på förhand mest självklara resultatet sedan Västtyskland och Österrike spelade fotboll i mittcirkeln under VM 1982.

:::

Man City spelar också hemma mot Aston Villa.

Två vinster är det enda som skiljer Man City från att återta Premier League-titeln. Efter Liverpools överraskande poängtapp i måndags räcker det faktiskt med fyra poäng på dessa två matcher.

Det har naturligtvis varit en helt galen säsong så här långt, och det är ju frestande att förvänta sig mer galenskap. Men nej, det är nog slut här. Hemma på Etihad mot helt färdigspelat motstånd i form av Aston Villa och därefter West Ham så kommer inte Man City att tappa ligatiteln.

Man kan tycka att det är en ligatitel som Man City borde ha vunnit eller säkrat för länge sedan. Givet hur säsongen har utvecklat sig så var det här en ligatitel som Man City borde ha promenerat hem.

Annons

I slutänden spelar det dock mindre roll hur man vinner en ligatitel så länge man faktiskt vinner den. Men när böckerna över Man Citys säsong ska stängas, och tankarna runt nästa säsong ska formuleras, så kan det vara värt att hålla i åtanke.

Det har knappast varit någon helt övertygande debutsäsong för Manuel Pellegrini.

:::

Niall Quinn, den gamle Sunderlandikonen, sammanfattade för övrigt lite lustigt Sunderlands säsong på följande sätt: ”En riktigt dålig säsong, full av höjdpunkter”.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-05-07 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto