Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal och Man City har båda saker att bevisa den här säsongen

Peter Hyllman

The Football Leagues säsongspremiär är ett tveklöst tecken på att säsongen nu äntligen dragit igång på allvar. Ett i stort sett lika traditionsfyllt tecken i tiden på det är så klart Community Shield, matchen som spelas på Wembley söndagen innan Premier Leagues ligapremiär mellan ligamästarna och vinnarna av FA-cupen.

Vilket det här året som så många gånger förr betyder ett rejält engelskt toppmöte som säsongsöppnare – Man City mot Arsenal.

Community Shield, eller Charity Shield som jag föredrar att kalla det eftersom jag vare sig är någon varm anhängare av New Labours newspeak eller av onödig förändring, är förvisso långt ifrån den viktigaste matchen under säsongen, men den kvalificerar sig ändå med lätthet in under kategorin av matcher som man verkligen inte vill förlora.

Dessutom är det ju så att Community Shield förvånansvärt ofta faktiskt har varit en rätt bra indikator på vilken klubb som till slut faktiskt vinner ligan den säsongen. Även om detta kan antas ha blivit mindre tillförlitligt nu när så många lag faktiskt är inblandade i titelstriden på allvar.

Annons

Men det är ändå lite spännande att det är just Man City och Arsenal som möts på Wembley, allra helst som det är två lag som båda har lite grann att bevisa den här säsongen och sanningar att så att säga infria.

Man City måste exempelvis bevisa att de besitter tillräckliga mästarkvaliteter för att försvara en ligatitel. Blott två klubbar under Premier League-eran har klarat av detta. Man Citys förra försök slutade i en neslig kapitulation och minst sagt bisarra förklaringar om att spelarna saknade motivation.

Arsenal måste bevisa att FA-cuptiteln förra säsongen inte var någon tillfällighet, likaväl som teorin att en vunnen titel ingjuter mod och självförtroende att på allvar utmana om ligatiteln behöver verifieras. En ny kollaps den här säsongen riskerar blåsa hål på den teorin.

Likt de flesta möten mellan engelska topplag så har dagens möte föregåtts av en del smågnabb mellan klubbarna. Arsene Wenger har återigen ifrågasatt Man Citys metoder vad avser financial fair play, därtill föranledd av lånet av Frank Lampard. I bakvattnet plaskar kanske också Man Citys värvning av Bacary Sagna, ännu en i en rad av spelare som flyttat från Arsenal till Man City.

Annons

Mest att bevisa i just den här matchen har kanske ändå Arsenal. De hade förra säsongen och har i själva verket under flera säsonger haft det besvärligt just i möten med andra engelska topplag, allra helst när det vankas avgörande matcher. Ett Community Shield mot Man City är ett bra tillfälle att sätta agendan i det avseendet för den kommande säsongen.

Favoriter dock, i den här matchen precis som under säsongen i övrigt, är Man City.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-08-10 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto