Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nedräkning till Premier League, säsongens fem förväntade skyttekungar

Peter Hyllman

Dan före dan före dopparedan. Nej, det är inte julafton å färde, men det känns nästan lite som så. Med bara två dagar kvar till ligapremiären och förhandssnacket inför säsongen och inför helgens matcher redan i full fart. Ett par månaders abstinens är på väg att ta slut.

Mål är det smörjmedel som driver Premier League-maskineriet framåt utan att hacka. Nu är det förvisso i slutänden lika viktigt att stoppa mål som att göra mål, men det är i huvudsak målen som drar till sig uppmärksamhet, som visas i highlightssekvenserna och som görs till den ständigt pågående storyns deus ex machina.

De mer försvarsinriktade spelarna är storyns Chewbacca, och vilken saga skulle klara sig utan en sådan lurvig best? Men när barnen springer omkring med sina ljussvärd så ger de sällan ifrån sig svårtolkade ylande och morrande, istället försöker de efterapa Luke Skywalker eller, där psyket kanske har tagit sig en annan utvecklingskurva, Darth Vader.

Annons

Luke Skywalker och Darth Vader är sagans målskyttar, och vilka som är de främsta målskyttarna, vilka som kämpar om att vinna skytteligan, är alltid en stor sidoshow under en Premier League-säsong. Här är de fem målskyttar jag tror kommer göra upp om saken:

(5) Olivier Giroud, Arsenal

Giroud får ta en hel del skit, inte minst från mig kanske. Men det är en kompetent anfallare och så värst få mål gör han faktiskt inte. Med spelare som Aaron Ramsey, Alexis Sanchez och Mesut Özil på planen så kommer alltid chanser att skapas för Giroud, inte minst mot de något svagare klubbarna, så han har goda möjligheter att slå sig in på en sådan här kortlista.

(4) Romelu Lukaku, Everton

Har gjort många mål två säsonger i rad på lån från Chelsea. Den här gången spelar han för den klubb som faktiskt äger honom, och det tror jag inte gör honom någon nackdel. Lukaku är stark, kraftfull och teknisk, bra med fötterna och bra med huvudet, helt enkelt en mardröm för ett försvar att möta. Och mål lär han göra.

Annons

(3) Edin Dzeko, Man City

Det saknas knappast målskyttar i Man City så flera av dem kan naturligtvis slå sig in på skytteligans topplista. Dzeko har under flera år varit en pålitlig målskytt och han gör dessutom många betydelsefulla mål. Med tanke på att Sergio Agüero, Stevan Jovetic och Alvaro Negredo samtliga är något benägna till skador, så kan det innebära mycket speltid för Dzeko. Och många mål.

(2) Diego Costa, Chelsea

Många verkar anse Costa vara överskattad som anfallare. Så lät det minst sagt inte under förra säsongen, men kanske devalverade VM hans värde hos de globala nättyckarna. Costa passar rent taktiskt perfekt in i Chelseas lag och det kommer knappast saknas målchanser som produceras för honom, han ligger längst fram i Premier Leagues förmodligen bästa distributionskedja.

(1) Wayne Rooney, Man Utd

Annons

Rooney gör sig bäst som anfallare, och det är till stor del i den rollen han kommer att få spela den här säsongen, allra helst om Louis van Gaal håller fast vid sin 3-5-2-formation. Rooney verkar både hungrig och revanschlysten den här säsongen och har visat upp en helt annan spelglädje under försäsongen. Kan bli Man Utds målmaskin den här säsongen.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Alberto Moreno (LB), Sevilla till Liverpool, £12m. Moreno har kommit fram som en egen produkt i Sevilla och visat väldigt goda takter där. Liverpool förstärker som förväntat på vänsterbacken, en position i behov av förstärkning, och gör det bra. Med beröm godkänd (++++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-08-14 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto