Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Man City, 2014-15

Peter Hyllman

Balansen mellan Champions League och Premier League är en av Man Citys främsta utmaningar den här säsongen. Det finns dock stor potential för förbättring i det lag som ändå vann ligan förra säsongen. Pellegrini har skapat ett högkvalitativt och välbalanserat lag som tillsammans med Chelsea är den här säsongens favoriter.

Det är ingen hemlighet att Man Citys stora ambition är Champions League, den turnering i vilken de måste bevisa sig för att verkligen göra skäl för sitt epitet som en europeisk storklubb. Roberto Mancini fick sparken för att han misslyckades i Champions League, och Manuel Pellegrini anställdes till stor del på grund av sitt lyckade track record i den turneringen.

Förra gången Man City var regerande ligamästare och då sade sig vara beredda att ta nästa steg i Champions League så mäktade laget inte med att konkurrera på båda fronter. Koncentrationen låg kanske mer på Champions League än på Premier League, och när laget inte lyckades i Champions League så visade det sig svårt att hålla fortsatt fokus på Premier League.

Annons

Frågan är nu om Manuel Pellegrini lyckas balansera ligaspelet och det europeiska cupspelet på ett bättre sätt. Man City vann ligan förra säsongen men det var med försvinnande liten marginal, och man måste med all sannolikhet göra bättre ifrån sig den här säsongen om man vill försvara sin ligatitel.

Pellegrini har samtidigt förstärkt Man City klokt under sommaren. Bacary Sagna och Eliaquim Mangala är två väldigt bra förstärkningar till Man Citys backlinje. Sagna tillför bredd och backup till högerbacken, och Mangala tillför spetskvalitet i Man Citys mittförsvar. Värvningen av Fernando förstärker ytterligare ett redan otroligt starkt mittfält i Man City.

Anfallet är inte direkt svagare det, med fyra spelare av högsta klass. Ett orosmoln är skadebenägenheten på spelare som Sergio Agüero och Stevan Jovetic, men håller dessa sig friska så är det Englands och ett av Europas bästa anfall som Man City mönstrar.

Annons

Definitionen av ett mästarlag och en storklubb är inte bara att laget vinner utan att laget fortsätter att vinna. Endast två klubbar i Premier Leagues historia har försvarat en ligatitel och det är ingen tillfällighet. Manuel Pellegrini kan visa den här säsongen att hans Man City hör hemma i denna kategori av mästarklubbar.

:::

Nyckelspelare:

Yaya Touré. En stor del av förklaringen till att Man City spelar bra brukar vara hur bra Touré är. Hjärtat och navet på Man Citys mittfält styr mycket med sin inställning och det är otroligt viktigt för Man City att Touré är lika hungrig den här säsongen.

Stevan Jovetic. Känns på förhand som spelaren som kan göra störst skillnad för Man City den här säsongen jämfört med förra. Hade en marginell roll under förra säsongen men har sett pigg ut på försäsongen. Kan tillföra motivation och ny energi.

Annons

Sergio Agüero. Agüero är en väldigt viktig anfallare för Man City, inte bara för att han gör många och viktiga mål själv, utan också för att han arbetar och skapar ytor och målchanser för övriga anfallare. Inte minst Alvaro Negredo vinner på Agüeros närvaro.

:::

De fem första matcherna:

Newcastle (a)
Liverpool (h)
Stoke (h)
Arsenal (a)
Chelsea (h)

Ruggigt program under de fem första matcherna för Man City, som utöver en inledande bortamatch mot Newcastle ställs mot tre av toppkonkurrenterna redan i början. Fördelen för Man City är att två av matcherna spelas på hemmaplan, samtidigt som den här typen av matcher kan vara svårare att klara av i början på säsongen innan rosten riktigt har hunnit falla av. 10-12 poäng från de fem första matcherna vore att betrakta som en godkänd skörd, samtidigt som Man City då har spelat av tre väldigt tuffa matcher på ett tidigt stadium.

Annons

:::

Prognos: Titelstriden

Man City är utan tvekan en av de huvudsakliga titelfavoriterna den här säsongen. De vann ligan redan förra säsongen utan att egentligen vara riktigt i närheten av lagets max, de kan få ut mer av redan befintliga spelare i laget och de har förstärkt klokt under sommaren. Det stora frågetecknet gäller Man Citys förmåga att kombinera Champions League och Premier League, men laget besitter en större harmoni och färre explosiva karaktärer den här gången. Så fadäsen från 2012-13 är mindre sannolik.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-08-15 17:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto