Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Neil Warnock var knappast ett val utan en brist på alternativ

Peter Hyllman

”He is the right appointment. He did a great job when he was here before and he understands the club.” Det var vad Crystal Palaces ägare Steve Parish hade att säga om Neil Warnock, som alltså under gårdagen anställdes som ny manager i Crystal Palace.

Det är på något vis ett rätt fantastiskt uttalande. Steve Parish är en av fyra ägare, eller så kallade supersupportrar, som tagit över Crystal Palace sedan klubben genomlidit två jobbiga tvångsförvaltningar och som fått klubben på fötter igen med en sparsam finanspolitik.

Crystal Palaces senaste tvångsförvaltning ägde rum 2010 och ledde i praktiken till att klubben gick från att kämpa om uppflyttning till Premier League till att slåss för att hålla sig kvar i The Championship. Laget drabbades också av ett tiopoängsavdrag i samband med detta.

Manager i Crystal Palace mellan 2007 och 2010 var Neil Warnock, som dock när den finansiella verkligheten kom ifatt både honom och klubben valde att lämna för ett jobb med till synes större framtidsutsikter i QPR. Man kan i och för sig tänka sig att Warnock förstår Crystal Palace, men man skulle också kunna tänka sig att just Steve Parish sökte efter en annan typ av förståelse.

Annons

Neil Warnock är en brittisk manager av den lite för traditionella skolan. Han kan komma in och göra ett jobb, men det kräver ofta väldigt mycket resurser av de klubbar han arbetar för eftersom han är lite för förtjust i att wheela och deala på transfermarknaden. Hans transferpolicy i QPR efter att de vann The Championship var förmodligen ett tungt vägande skäl till att klubben åkte ut två år senare.

Desto märkligare framstår en sådan anställning när Steve Parish till synes valde att låta Tony Pulis gå från klubben just på grund av Pulis krav och förväntningar på värvningar till klubben. Det blir lite som att först tacka adjö till Humle för att bara några veckor senare säga varmt välkommen till Dumle.

Nu var kanske Crystal Palaces alternativ begränsade. Det framstår som relativt uppenbart att klubbens första alternativ som ny manager var Malky Mackay, men han diskvalificerade sig själv både från Crystal Palace-jobbet och från fortsatta jobb inom engelsk fotboll i alla fall fram till nästa istid. Tiden gick och Crystal Palace fick ta vad som fanns.

Annons

Vad som är märkligt är att en manager som David Moyes inte verkade vara aktuell för Crystal Palace. En match mer eller mindre gjord i himlen. Ett betydligt bättre val av Crystal Palace än Neil Warnock, som jag knappast betraktar som rätt man att hålla laget kvar i Premier League. Den enda rimliga slutsatsen är att Moyes helt enkelt inte var intresserad.

Dumt nog i så fall, han skulle behöva komma in i jobbet igen.

:::

Räkna med en Champions League-blogg ikväll i direkt anslutning till lottningen av gruppspelet.

Starkt gjort av Arsenal att klara biffen mot ett inte alls oävet Besiktas. Och vilken bedrift av Malmö FF som gjorde wienerwurst av Red Bull Salzburg.

Senare ikväll går Tottenham och Hull in i sista kvalspelet i Europa League. Tottenham har en till synes lätt uppgift framför sig efter ha vunnit 2-1 borta mot Limassol.

Annons

Hull har en betydligt mer besvärlig uppgift framför sig efter att ha förlorat med 0-1 borta mot Lokeren. De behöver vinna och samtidigt undvika att släppa in mål.

I gruppspelet står redan Everton och väntar på dem.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Federico Fazio, Sevilla till Tottenham, £8m. Mycket meriterad mittback i Sevilla som Tottenham sägs ha betalat utköpsklausulen för. Tillför kvalitet och kompetens i mittförsvaret sedan Tottenham sålt Michael Dawson till Hull. En spelare i Mauricio Pochettinos tycke och smak. Med beröm godkänd (++++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-08-28 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto