Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #3: Arsenal behöver en anfallare

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Dean Marney, Burnley
Gylfi Sigurdsson, Swansea
Graziano Pelle, Southampton
Ron Vlaar, Aston Villa
Gabriel Agbonlahor, Aston Villa

:::

Tankar och slutsatser:

Liverpool skördade en taktisk triumf på White Hart Lane när Raheem Sterling slet Tottenhams defensiv i småstycken. Om tanken var att Mario Balotelli skulle komplettera Daniel Sturridge så visade det sig här att Balotelli och Sturridge gav helt nya ytor åt Sterling. En tydlig markör för Liverpool i toppstriden, och en smocka i solar plexus för Tottenham.

Arsenal behöver värva en anfallare. Det framstår som smärtsamt uppenbart sedan Arsenal bara mäktat med 1-1 mot Leicester, och med Olivier Giroud långtidsskadad. ”Sign a f-cking striker” regnade ned från läktarna under dagens match, och det är väl inte omöjligt att det lär kunna hända ett och annat under morgondagen.

Annons

Ibland smäller det. Och gårdagens målfest på Goodison Park var onekligen en blinkande neonreklampelare för varför Premier League är världens bästa och mest underhållande liga. Även om det nu var smått bisarrt att se två av ligans egentligen bästa försvar uppträda som om de smakat lite för mycket på en fruktpunch utan att riktigt känna till innehållet.

Fortsatt jobbigt för Man Utd som sitter på futtiga två poäng efter tre på pappret minst sagt överkomliga matcher. Sällan har ett landslagsuppehåll kommit så lägligt och sällan har ett deadlinedag i transferfönstret framstått som så panikartat som nu kanske är fallet. Försvaret är i desperat behov av förstärkning. Ryan Shawcross gjorde ju bra ifrån sig i helgen…

Swansea fortsätter vinna. Och Garry Monk som jag trodde skulle få det kämpigt den här säsongen har minst sagt fått en drömstart. Likaså Ronald Koeman har öppnat starkt med Southampton.

Annons

:::

TRANSFERKOLLEN:

Alexander Song, Barcelona till West Ham, lån. Intressant värvning av West Ham som har varit på jakt efter centrala mittfältare. De värvar nu Song på ett säsonglångt lån, inte omöjligtvis med en tanke om att kunna köpa honom därefter. Spelskicklig för att vara defensiv mittfältare. Väl godkänd (+++)

Loic Remy, QPR till Chelsea, £10,5m. Som backupvärvning betraktat är det en riktigt bra värvning. En spelare som kan gå in och täcka upp framgångsrikt om Diego Costa blir skadad, har god Premier League-erfarenhet, samtidigt som han i en klubb som Chelsea knappast lär gnälla för mycket över att sitta på bänken. Med beröm godkänd (++++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-08-31 20:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto