Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #7: Ett krisande mittenlag upp på fjärdeplatsen!

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Vito Mannone, Sunderland
Andrew Robertson, Hull
Scott Arfield, Burnley
Riyad Mahrez, Leicester
Gylfi Sigurdsson, Swansea
Christian Eriksen, Tottenham
Steven Fletcher, Sunderland

:::

Tankar och slutsatser:

Fotboll handlar rätt mycket om att vara effektiva. Effektiva i defensiven och effektiva i offensiven. När man talar om kvalitetsskillnader mellan lag så är det väl i själva verket detta man huvudsakligen talar om. Arsenal hade noll skott på Chelseas mål samtidigt som Chelsea gjorde två mål på den inte överdrivna mängd chanser som de ändå skapade. Alltså vann Chelsea.

Martin Atkinson hade det ska vi säga ”allt annat än lätt” under matchen och missade ett antal rätt grova situationer. Samtidigt hade han väl rätt liten hjälp från Arsene Wenger och José Mourinho att faktiskt hålla någon form av kontroll över den här matchen.

Annons

Kontroll över matchen kan man väl inte riktigt påstå att Man Utd hade hemma mot Everton. David De Gea tvingades till både en straffräddning och två superräddningar på Fergietime för att Man Utd skulle kunna behålla alla tre poängen. Men det blir lätt så där för lag som inte spelar med det rätta självförtroendet, att det blir ett krampaktigt stapplande över mållinjen.

Dagens bästa match var dock i min mening den på White Hart Lane mellan Tottenham och Southampton, där båda lagen spelade ett intensivt presspel i ett väldigt högt tempo. Inget lag var väl egentligen särskilt dominerande i matchbilden, så möjligen hade oavgjort varit det till ytan sett mest ”rättvisa” resultatet.

Räddade Papiss Demba Cissé jobbet åt Alan Pardew? Det är svårt att säga, men vad man i alla fall kan säga är att Cissés kanonmatch kom i helt rätt tillfälle för Newcastle och för Alan Pardew. Dock så blev det trots detta ändå bara en enda poäng, och Newcastle förblir fastkletade i botten av tabellen. Men att en anfallare börjar producera mål är ändå ett ljustecken.

Annons

Viktig seger för Liverpool hemma på Anfield mot West Brom, även om Brendan Rodgers utsaga efter matchen att det var en ”big, big win” säger en del om de problem som Liverpool har att jobba med den här säsongen. Nyckeln består dock i att börja uppnå konsekventa resultat.

Det krisande mittenlaget Man Utd tog sig för övrigt i och med den här omgången upp på Champions League-plats. Före Liverpool. Före Arsenal. Före Tottenham. Och långt före Everton. Ogina jävlar skulle så klart kunna påstå att Man Utd så här långt varit behjälpta av ett tämligen snällt och beskedligt spelschema.

Och de skulle ha helt rätt.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-10-05 19:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto