Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #10: Man City vinnare i ett blekt Manchesterderby

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

David De Gea, Man Utd
Calum Chambers, Arsenal
Jose Fonte, Southampton
Moussa Sissoko, Newcastle
Cesc Fabregas, Chelsea
Stewart Downing, West Ham
Sergio Agüero, Man City

:::

Tankar och slutsatser:

Man City vann derbyt mot Man Utd med 1-0. Välförtjänt men ändå inte särskilt övertygande. Man Utds försvarsproblem håller i sig. Under matchen inte minst tack vare Chris Smalling som drar på sig två fullständigt idiotiska gula kort. Under och efter matchen tack vare Marcos Rojos skadade axel som kan hålla honom borta under längre tid.

José Mourinho hade efter matchen mot QPR synpunkter på att stödet från Chelseas läktare blev svagare och svagare. Det där är naturligtvis inget nytt fenomen på engelska storklubbsläktare, där det verkar ha uppstått en form av kräsenhet hos hemmafansen. En match mot QPR inspirerar inte till stordåd på läktarna, allra helst inte när det inte verkar finnas något lag som förmår på allvar utmana Chelsea i titelstriden den här säsongen.

Annons

Arsenal får till sist med sig en till synes övertygande seger mot Burnley, men det dröjde i själva verket länge innan Arsenal fick hål på ett defensivt tungt beväpnat motstånd. Alexis Sanchez gör dock ännu en strålande insats och ser ut att i min mening bidra med precis det han skulle bidra med, att öka Arsenals genombrottskraft.

Otroligt viktig vändning för Tottenham mot Aston Villa. Det såg länge ut som om mörkret skulle fortsätta för Tottenham. I det läget kan ett lag behöva hjälp och Christian Bentekes utvisning var just en sådan hjälp. Att vända och vinna en match på det där sättet är något som kan förändra kursriktningen på en hel säsong för Tottenham.

Newcastles positiva formkurva håller i sig och laget lyckades utan några större problem vinna en på förhand tuff hemmamatch mot Liverpool. Tre raka vinster nu för Newcastle som marscherar uppåt i tabellen. Tillsammans med West Ham och Southampton känns Newcastle just nu som Premier Leagues mest formstarka lag – åtminstone sett till förväntningarna.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-11-03 07:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto