Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #13: Man City plockar upp Chelseas kastade handske

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Hugo Lloris, Tottenham
Toby Alderweireld, Southampton
Gael Clichy, Man City
Michael Carrick, Man Utd
Gylfi Sigurdsson,

Tottenham Swansea
Danny Welbeck, Arsenal
Wayne Rooney, Man Utd
Harry Kane, Tottenham

:::

Tankar och slutsatser:

Det artade sig till en bra helg för Man City. Dels vann Man City borta mot Southampton och avancerade därmed upp på andra plats i tabellen. Dels tappade Chelsea poäng borta mot Sunderland i lördags så Man City kröp i alla fall två poäng närmare i tabellen. I ett fortfarande tufft läge i matchen fick Man City dessutom en mittback utvisad, men laget hanterade den utvisningen på ett alldeles strålande sätt.

Annons

Annars var det den högljudda grannen från Salford som i övrigt imponerade mest i helgen med en emfatisk 3-0-seger mot Hull på hemmaplan, vilket känns som ungefär första gången på mer än ett år som Man Utd inkasserade en ligaseger utan bekymmer och besvär. Onekligen verkar det som om Louis van Gaals idéer börjar bära frukt och Man Utd parkerar nu på en fjärdeplats i tabellen, jagandes Southampton i hasorna.

Annars var det en god helg även för de tre andra jagande storklubbarna. Alla tre vann med uddamålet. Arsenal och Liverpool med de där typiska 1-0-segrarna som å ena sidan sitter så långt inne men som å andra sidan kan vara så förlösande för en poängmässigt förstoppad säsong. Tottenham å sin sida fick vända ett underläge till seger mot Everton, men väl så viktigt var att Roberto Soldado för första gången på länge såg ut att hittat sig själv på planen igen.

Annons

Nu är det en dags uppehåll innan den fjortonde ligaomgången sparkar igång mitt i veckan. Southampton får då en andra tuff match i rad, den här gången borta mot Arsenal. Tar sig Southampton igenom den här tuffa matchperioden med hedern och poängen i behåll så kan vi få ett rejält värdebevis för dem den här säsongen.

Man City får å sin sida försöka följa upp sin seger mot Southampton med att göra vad Chelsea misslyckades med, det vill säga besegra Sunderland på bortaplan. Vilket om jag inte missminner mig brukar vara en besvärlig uppgift just för dem. Chelsea å andra sidan får förbereda sig för ett Londonderby mot Tottenham.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-11-30 21:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto