Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #14: Snart "business as usual" i toppen av Premier League

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Fraser Forster, Southampton
James Chester, Hull
Pablo Zabaleta, Man City
Kevin Nolan, West Ham
Marouane Fellaini, Man Utd
Yannick Bolasie, Crystal Palace
Danny Ings, Burnley

:::

Tankar och slutsatser:

Aston Villa bröt en dunkel svit genom att vinna sin första ligamatch sedan i september. Detta skedde borta mot Crystal Palace, i en riktigt svårspelad bortamatch för Villa. Brad Guzan storspelade i Aston Villas mål, en av många målvakter som var riktigt bra den här omgången.

Newcastle, som var inne i en sällsynt positiv formkurva, verkar ha tappat lite av sin mojo för tillfället. Helgens förlust mot West Ham följdes nu upp av en poäng borta mot Burnley. Det betyder att deras marsch uppåt i tabellen har gjort halt i maskin åtminstone tillfälligtvis.

Annons

Tungt för Southampton som nu förlorar sin andra ligamatch i rad. Först mot Man City på hemmaplan, och nu på bortaplan mot Arsenal med ett insläppt mål i matchens sista minut. Ärligt talat var Arsenal det bättre laget hela matchen och bara storspel från Fraser Forster i målet och Toby Alderweireld i försvaret gjorde att Southampton var kvar i matchen så länge.

Saker och ting börjar återgå till det normala i toppen av tabellen. Alla de stora lagen vinner sina matcher. Chelsea och Man City börjar få upp farten. Man Utd tog sin fjärde raka ligaseger, vilket inte hör till vanligheterna nu för tiden. Både Arsenal och Liverpool vann sina respektive andra ligamatcher i rad.

Kvar i mitten av tabellen, och utan att riktigt kunna få ihop någon tydlig positiv formkurva, är Tottenham och Everton.

Det ser alltmer ut att bli något av en mellansäsong för båda dessa klubbar som istället för att börja blanda sig i någon Champions League-strid istället ser ut att ha hamnat i ett getingbo med klubbar strax under den nivån innehållandes bland andra Southampton, Newcastle, West Ham med flera.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-12-04 00:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto