Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Höstens elva i Premier League

Peter Hyllman

Vi börjar närma oss årsskiftet med tillhörande helgledighet, och då kan man ju tycka att det är läge för lite hederliga fyrverkerier och smällkarameller, helst i en form som sammanfattar året eller i alla fall hösten som har gått. För ännu en sak för ju det nya året med sig, nämligen att vi hyfsat exakt har avverkat halva säsongen.

Att sammanfatta höstsäsongen i en ”bästa elva” känns hyfsat naturligt men är också något som väcker lite huvudbry. Vill man göra det väldigt enkelt för sig så sammanfattar man då bara de som fått flest utnämningar i de nitton olika veckans elvor som dykt upp under hösten. Eller så ser man hösten som helhet som större än summan av veckorna.

Man skulle kunna säga att jag nallar ur båda syltburkarna i det avseendet, lite min vana trogen.

Höstens lag

Bra frågor att ställa

”Hur kommer det sig att Nemanja Matic är med i höstens elva när till exempel Lee Cattermole har varit med i fler veckans elvor?” Eftersom jag anser att Matic har hållt en högre genomsnittlig nivå under hela hösten, även om Cattermole vid några tillfällen har presterat väldigt bra.

Annons

”Har inte bland andra Wayne Rooney och Stewart Downing varit bättre än exempelvis Aaron Cresswell och Daryl Janmaat, och borde inte de vara med i höstens elva då?” Jo, det kan man nog tycka, men en elva måste innehålla ytterbackar också. Det är liksom det som är finessen med elvor.

Dåliga frågor att ställa

”Varför är inte [insert player here] med i höstens elva?” Därför att det här är min höstens elva och jag har helt enkelt ansett att [insert player here] har varit bättre under hösten än honom. Du kan däremot tycka annorlunda, det är din mänskliga rättighet.

”Varför ska du alltid favorisera storlagen i sådana här elvor?” Normalt sett anser jag att jag är bland dem som gör det minst, och West Ham, Newcastle och Southampton är ändå med här. Sedan kan det vara så att storklubbar är storklubbar just eftersom de råkar ha de bästa spelarna.

Annons

”Varför hatar du [insert club here], är det för att du håller på Man Utd?” Jag fäster knappast någon prestige vid den här typen av höstens eller veckans elvor, så mina val speglar enbart mina möjligen korkade uppfattningar. Den här elvan vore dessutom ett märkligt uttryck för ett påstått Man Utd-bias.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-12-30 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto