Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En match som gjord för skitstövlar

Peter Hyllman

Nigel Clough, Sheffield Uniteds manager, har precis intervjuats inför veckans returmöten i semifinalerna av Ligacupen. Han lyfter i sin intervju fram den måhända dubbla effekt som helgens FA-cupskrällar kan ha på veckans cupfotboll. Å ena sidan som en inspiration för Liverpool och Sheffield United att lösa på förhand väldigt svåra uppgifter, som att besegra Chelsea på bortaplan eller att vända ett underläge mot Tottenham.

Å andra sidan så är också det faktum att både Chelsea och Tottenham förlorade i helgen, och således blev utslagna ur FA-cupen, något som borde vara en varningsklocka för dessa lag och höja deras beredskap. Både Chelsea och Tottenham hade rimligtvis förväntat sig att vinna sina respektive matcher mot Bradford och Leicester, men vet nu in på bara kroppen att allt inte alltid blir som väntat av sig självt.

Chelseas chanser på en fyrling är borta för säsongen, i och med förlusten mot Bradford. Men möjligheten till en trippel finns fortfarande kvar i och med att Chelsea får anses som favoriter i Ligacupen, att de har en god ledning i ligan samt får anses som en av de starkaste återstående kandidaterna i Champions League.

Annons

Liverpool lär under resten av säsongen ha ett getöga på att möjligen kunna på allvar ge sig in i kampen om en av Champions League-platserna på allvar, allra helst som Daniel Sturridge nu sägs vara på väg tillbaka från skada. Annars är det just i de båda cuperna som Liverpool har sin kanske bästa chans till framgång den här säsongen, tillsammans med Europa League i vilken Liverpools europeiska tradition borde kunna vara till deras fördel.

Mycket som jag ser det handlar ikväll om vilka som egentligen vill vinna mest. Det där kan i och för sig ses som ett rätt platt påstående, för naturligtvis är det inte så att något av lagen liksom inte vill vinna. Men frågan är för vilka det betyder mest, vilka som är mest desperata. Är Chelseas titelhunger så stor att den överträffar Liverpools törst på framgång och vilja att i någon mening rädda sin säsong?

Annons

Att matchen trots allt har betydelse visade dock det första mötet på Anfield, där det både käbblades på planen och bråkades i spelartunneln. Inte minst Diego Costa och Jordan Henderson visade vad de tyckte om varandra. Så värst konstigt är det kanske inte att just Diego Costa var inblandad, spelaren som är likt ett vandrande gräl hela han. The Guardian har för övrigt en mycket läsvärd artikel om just Costa:

https://www.theguardian.com/football/blog/2015/jan/26/diego-costa-rascal-chelsea-liverpool-capital-one-cup-nick-miller

Diego Costa känns på något vis som den perfekte Chelseaanfallaren. I alla fall som den perfekte anfallaren i ett Chelsea under José Mourinhos ledning. Han besitter liknande egenskaper i termer av kraft och tyngd som Didier Drogba, den anfallare som Chelsea aldrig lyckats att riktigt ersätta, trots många försök både med och utan Drogba i klubben, förrän kanske just den här säsongen med just Costa.

Annons

Han besitter också en värdefull egenskap i en slags elakhet som passar rätt väl in i vad man upplever som José Mourinhos managerstil. Det gäller att vinna och för att vinna så får man ta till lite smutsiga knep. Om det sedan handlar om tjuvnyp eller psykningar på planen eller andra knep spelar mindre roll. Lite som artikeln säger, Costa är en underhållande skitstövel men när han spelar för ditt lag så är han din skitstövel.

Utan tvekan tycker jag i alla fall det är så att Diego Costa med marginal har varit den här säsongens mest spännande och färgstarka värvning, vilket inte behöver vara samma sak som den bästa värvningen så klart, även om Costa nog hamnar högt också där. Premier League är hur som helst en i alla fall i mina ögon värdefull och omtyckbar profil rikare med Diego Costa.

Vad gäller semifinalen mellan Chelsea och Liverpool ikväll så kommer det bli en tät match mellan två lag som helt enkelt inte gillar varandra särskilt mycket, mellan supportergrupper som knappast respekterar varandra i någon större utsträckning. Det kommer bli tufft på planen och mycket talar i min mening för att det lag vinner som för kvällen besitter flest skitstövlar på planen.

Annons

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-01-27 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto