Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #30: Tydligare i toppen av tabellen

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Julian Speroni, Crystal Palace
Toby Alderweireld, Southampton
Seamus Coleman, Everton
Fabian Delph, Aston Villa
Moussa Sissoko, Newcastle
Aaron Lennon, Everton
Bafetimbi Gomis, Swansea

:::

Tankar och slutsatser:

En intensiv 30:e ligaomgång är överspelad och man kan kanske säga att lite trots allt hände med tabellen lagom till ännu ett av dessa infernaliskt onödiga landslagsuppehåll.

Framför allt var det kanske i toppen av tabellen som saker och ting ”satte sig”, skulle man kunna säga. Med Man Utds vinst över Liverpool på Anfield så öppnades ett fempoängsgap upp mellan de fyra främsta lagen och de närmast jagande.

Annons

(Den som är intresserad av ytterligare tankar runt Liverpool v Man Utd kan gå tillbaka till förra bloggposten.)

I botten av tabellen lyckades inte Aston Villa förlänga segersviten sedan Tim Sherwood tog över. Förlusten mot Swansea innebär att Aston Villa fortfarande känner flåset av nedflyttningspöket.

Inte heller ser det ljusare ut för Sunderland som även de förlorade tack vare ett sent mål i baken mot West Ham. Dick Advocaats taktik var uppenbart att spela snålt men det räckte inte hela vägen.

Det ser å andra sidan ut som om det enda lag under nedflyttningsstrecket med potential att kämpa ikapp dem är Burnley. Såväl Leicester som QPR verkar oförmögna att ta några som helst poäng, även när de spelar bra.

Kort om formen bland lagen däruppe:

Chelsea. Verkar ha tappat stinget helt och hållet, och mot Hull såg det väldigt darrigt ut. Nu har Chelsea trots allt ett betryggande poängförsprång så det ska ändå mycket till för att de ska tappa detta.

Annons

Man City. Vann mot West Brom men det var heller aldrig riktigt match om det. Har sett skakiga ut mest hela våren och det återstår att se om de kan hitta rytmen och behålla andraplatsen.

Arsenal. Imponerar på sitt sätt och framför allt genom att fortsätta vinna matcher, men börjar också se något slitna ut. Har märkligt svårt att hålla nollan och det kan straffa sig i längden.

Man Utd. Verkar ha hittat någon form av andra andning och kanske inte minst självförtroende. Kan laget behålla samma form och frenesi som i de två senaste matcherna så är andraplatsen en rimlig målsättning.

Liverpool. Blev något taktiskt avslöjade mot Man Utd. Inte någon katastrof att förlora en fotbollsmatch dock och om Liverpool kan replikera lika effektivt på den här förlusten som på förra så är de inte uträknade.

Tottenham. Om inte för Harry Kane så hade det nästan säkert blivit poängtapp hemma mot Leicester i helgen. Det ser tyvärr för skakigt ut för Tottenham som dessutom ligger ett gäng poäng efter de fyra första.

Annons
Publicerad 2015-03-23 00:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto