Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens floppelva i Premier League

Peter Hyllman

Säsongens lag

:::

Varje flipp har också fin flopp. För varje spelare som har presterat utmärkt på en position finns en annan spelare som har gjort en bedrövlig säsong.

Den här bloggen tar fasta på det. Det här är alltså den elva (4-4-2) med spelare som jag menar har varit spektakulärt misslyckade under säsongen.

Det är lätt hänt att det blir spelare som värvades inför den här säsongen, även om inte det var tanken, eftersom nyss värvade spelare ofta kommer med höga förväntningar på sig.

Det är kanske lite av samma anledning, höga förväntningar, lätt hänt att det kommer med spelare från storklubbarna.

Guzan. Har haft en svag säsong jämfört med tidigare hög nivå och har mot slutet av säsongen fått spela andrafiolen bakom Shay Given. Tveksamt om han står i FA-cupfinalen.

Annons

Debuchy. Var en profilvärvning till högerbacken men har blivit till intet till viss del på grund av skador. Fram har också Hector Bellerín kommit och gjort honom om inte överflödig så i alla fall flödig.

Ferdinand. Var tänkt som den rutinerade mittbacksvärvningen som skulle bringa ordning i QPR:s försvar men saknade både fart, fysik och motivation att ta det jobbet.

Lovren. Efter Liverpools försvarsproblem under förra säsongen värvades Lovren tänkt som en mer spelskicklig försvarsgeneral. Av dessa höga förväntningar blev absolut ingenting.

Luis Felipe. En profilstark spelare i Atlético under deras bästa säsong i historien men har haft väldigt svårt att göra något som helst avtryck i Chelsea och i Premier League.

Wickham. Har länge varit ett löfte inom engelsk fotboll men breakade mot slutet av förra säsongen vilket höll Sunderland kvar i Premier League. Men har den här säsongen ramlat tillbaka i katatoni.

Annons

Lamela. Värvades för dyra pengar som en av ersättarna till Gareth Bale. Hade en svag första säsong men hoppades kunna ta steget under sin andra säsong. I enstaka ögonblick bra men som helhet en stor besvikelse.

Lallana. Var en pest för motståndarlagen under sin tid i Southampton men har inte hittat sin roll och plats i Liverpool. Hade behövt hitta fötterna för att Liverpool hade kunnat klara tappet av Luis Suarez.

Di Maria. Är man toppspelare i Real Madrid och blir Premier Leagues och Man Utds dyraste spelare någonsin så är det inte riktigt meningen att man ska bli bänkad av Ashley Young när säsongen passerar sin mittpunkt.

Balotelli. Även om jag med en dåres envishet ihärdar med att det var en rätt chansning att göra när den gjordes så får man ändå konstatera att den chansningen gick inte hem.

Annons

Falcao. En gång i tiden en av världens farligaste anfallare, den här säsongen framstod en nyfödd kattunge som farligare. Det ligger en tragedi i hur skador och självförtroende kan sabba en spelare som transcenderar hånet.

Jag lär följa upp den här bloggen under eftermiddagen eller kvällen med en toppelva, bestående av spelare som har haft sina ”genombrott” under säsongen.

Kanske för att skölja gommen lite.

Publicerad 2015-05-28 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto