Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens genombrottselva i Premier League

Peter Hyllman

Säsongens lag

:::

Bubblare:
Tom Heaton, Burnley
Eric Dier, Tottenham
Hector Bellerín, Arsenal
Nacer Chadli, Tottenham
Sadio Mané, Southampton
Jefferson Montero, Swansea

:::

Om vissa spelare har floppat under säsongen så finns också de spelare som har fått sitt genombrott under säsongen, eller som har presterat betydligt bättre än förväntat.

Det ligger nära till hands att enbart titta efter unga spelare och debutanter här, men det måste inte nödvändigtvis vara fallet.

Den som vill roa sig med alternativa elvor kan ju pröva att göra en sådan här elva men med restriktionen att endast få ha en spelare från varje lag.

Schmeichel. Presterade på hög nivå för Leicester när det betydde som mest. Har varit omtalad inom engelsk fotboll under en längre tid, av lätt insedda skäl, och bevisade sig här i högsta ligan.

Annons

Trippier. Engelsk fotboll har fått fram en imponerande mängd bra högerbackar under senare år, trots att ingen växer upp och vill bli Gary Neville. Trippier är den senaste som verkligen imponerat under säsongen.

Stones. Var bra även under förra säsongen men har den här säsongen tagit nya kliv framåt och växt fram som en av engelsk fotbolls kanske främsta mittbackstalanger.

Morgan. Mittbackar i bottenlag får sällan samma cred som kollegor i topplagen trots att de troligtvis har ett svårare jobb. Morgan har varit en framträdande ledargestalt i Leicesters backlinje hela säsongen, och gjort sitt jobb bra.

Cresswell. Inget snack här. Kom från Ipswich till West Ham och har under säsongen förmodligen varit ligans bäste vänsterback. Det är alltså ingen tillfällighet att han har blivit uttagen i landslaget.

Annons

Mahrez. Tveksamt hur många som alls kände till den här spelaren innan säsongen började, men Mahrez har gjort ett antal matcher på riktigt hög nivå och är en viktig anledning till Leicesters vändning av säsongen.

Coquelin. Arsenals fans har gråtit krokodiltårar om en defensiv mittfältare sedan bronsåldern. Det har pratats om olika värvningar, men kanske fanns svaret redan i klubben.

Bentaleb. I en av fotbollens trevligare ironier så har det i Tottenham under åren sedan klubben spenderat massor av pengar på nya spelare istället kommit fram en kull egna spelare. Bentaleb har visat sig en av de främsta.

Bolasie. Det är lätt att dra stora slutsatser av en säsong men Bolasie har presterat på en så hög och jämn nivå i Crystal Palace under säsongen att det vore konstigt om ingen storklubb norpade honom i sommar.

Annons

Ings. Många undrade över den unge anfallaren som öste in mål i The Championship, men som vanligt så tror man inte det ska hålla i Premier League. Ings har dock visat sig hålla, och storklubbarna börjar knacka.

Kane. Den här säsongens stora genombrott alla kategorier, sådan har hysterin varit att den närmast går att jämföra med Rooney eller Beckham. Har mer kvar att bevisa, men vilket inledningsanförande!

Publicerad 2015-05-28 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto