Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier Leagues tio bästa värvningar inför 2015-16

Peter Hyllman

Det brukar heta att transferfönstret slog igen med en smäll. Men om det slog igen med något igår så var det väl snarast kanske med ett ganska ynkligt gnissel för så värst mycket och roligt hände väl egentligen inte med spelare till Premier League så här i månadsskiftet mellan augusti och september.

Watford och West Ham var de två mest aktiva klubbarna med tre värvningar vardera på deadline-dagen. Man Utd dundrade iväg med den dyraste värvningen efter att ha gjort klart med Anthony Martial. Aston Villa plockade in ännu en gammal Man City-spelare och förstärkte försvaret med Joleon Lescott.

”Too much money and not enough talent” ryktas Arsene Wenger ha mumlat under gårdagen och vi får väl förmoda att det då är transfermarknaden och inget annat han pratar om. Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani och Adrien Rabiot hann samtliga med att ryktas till Arsenal under dagen men det krävdes inga kristallkulor för att se att det inte skulle bli något av det.

Annons

West Broms ordförande Jeremy Peace hann däremot med att göra ett rejält screwjob både på Tottenham och på Saido Berahino. Tottenham ville köpa, Tony Pulis ville sälja och Saido Berahino ville flytta, men Peace vägrade att alls förhandla. Vilket föranledde Berahino att på twitter hetsigt meddela att han aldrig mer skulle spela för West Brom.

Bland toppklubbarna framstår Man City som den ganska klara vinnaren totalt sett under transferfönstret med ett antal tämligen spektakulära värvningar som verkligen förstärker laget. Man Utd har gjort ett riktigt bra transferfönster sett till vilka spelare som faktiskt har värvats, men fumlat lite i fråga om vilka spelare som kanske inte värvats, vilka som sålts och, måste väl nu också sägas, inte sålts.

Traditionen bjuder emellertid att transferfönstret avslutas på den här bloggen med att jag listar de jag anser vara de tio bästa värvningarna till Premier League inför säsongen. Det är en tradition som genom åren har bjudit på både klokheter och, kanske i större utsträckning, dumheter. Men det hela går ju ut på att våga sticka ut hakan, så jag gör utan någon som helst tanke på personlig stolthet ännu ett försök:

Annons

(10) Chancel Mbemba, Newcastle

Jag gav bara den här värvningen tre plus när den väl begav sig men tvingas där revidera mig uppåt och det rejält. Kanske fick Mbemba ett extra plus bara för att han faktiskt kom i smoking till lagets första match mot Southampton hemma på St James’ Park. Spelmässigt har dock Mbemba visat sig vara en riktigt skicklig mittback, vilket var precis vad Newcastle var i behov av, och jag tror Mbemba kan vara en av ligans absolut bästa mittbackar om några år.

(9) Nathaniel Clyne, Liverpool

Liverpool har spelat fyra matcher hittills den här säsongen och har väl egentligen bara imponerat i en enda av dessa åtta halvlekar, ändå kan jag faktiskt inte erinra mig att jag sett Clyne göra ett enda misstag. Liverpool behövde förstärka sin högerback och de gjorde det genom att värva den bästa tillgängliga högerbacken i ligan. Kommer vara väldigt värdefull för Liverpool under flera år framåt.

Annons

(8) Dimitri Payet, West Ham

West Ham har värvat en hel del spelare det här fönstret men den spelare som verkligen sticker ut ur mängden är bolltrollaren från Marseille. West Hams svaghet har genomgående varit det kreativa navet centralt på mittfältet, vilket varit naturligt med Sam Allardyce som manager. I Payet har West Ham onekligen hittat en sådan spelartyp som kommer visa sig vara väldigt nyttig under säsongen och tillföra laget en ny dimension i sitt spel.

(7) Pedro, Chelsea

I princip den enda spektakulära värvning som Chelsea faktiskt har gjort den här sommaren och det bidrar så klart till intrycket att Chelsea saknar lite energi så här i början av säsongen. Men Pedro har varit en energiinjektion och kan tillföra både den speed som Chelsea behöver i sitt anfallsspel och framför allt ett hot också från högerkanten som Chelsea tidigare saknat. Även en viktig avlastning för Diego Costa vid behov.

Annons

(6) Memphis Depay, Man Utd

Det kan knappast råda någon som helst tvekan om att Memphis Depay sitter på en väldigt stor fotbollspotential. Han har blandat säsongsinledningen med smakprov både på denna potential och på ett ännu inte helt utvecklat beslutsfattande på planen, men det är något som kommer med tiden. För ett Man Utd som alltid har vårdat sina individuella stjärnor så ger Memphis dock ifrån sig samma vibbar som en gång Cristiano Ronaldo gjorde.

(5) Nicolas Otamendi, Man City

Backlinjen var förmodligen den lagdel man kunde titta på i Man City och säga att där har klubben inte riktigt levt upp till sina ambitioner att vara en engelsk och europeisk toppklubb. Det har man däremot åtgärdat i ett brett svep genom köpet av Nicolas Otamendi som med tämligen god marginal var att anse som La Ligas bäste mittback förra säsongen. Inte nog med det så har det dessutom energiserat såväl Vincent Kompany som Eliaquim Mangala.

Annons

(4) Petr Cech, Arsenal

I mer än ett halvt årtionde har man kunnat raljera om Arsenals svaghet och brister på målvaktsposten, som legat dem i fatet både i engelsk och europeisk fotboll. Utöver att effektivt ta död på den möjligheten så lyckades Arsenal dessutom ge Chelsea och José Mourinho en förmodligen efterlängtad knäpp på näsan. Cech bidrar med ett stort ledarskap både på och vid sidan av planen och helt uppe i molnen är det inte att säga att det gör Arsenal till titelkandidater.

(3) Morgan Schneiderlin, Man Utd

Det är svårt att riktigt veta hur bra något är innan man blir av med det. Med all säkerhet skulle Southampton ganska snabbt kunna skriva under på just detta vad gäller Schneiderlin. Man Utd var i stort behov av en spelskicklig och djupt liggande central mittfältare och hade på nära hand haft möjlighet att studera spelaren som lyfte Southampton upp till nya höjder i tabellen. Jagades av flera storklubbar, inte utan anledning.

Annons

(2) Andre Ayew, Swansea

Kanske har den främsta vinstlotten av alla under den här transfersommaren dragits av Swansea. För ur spillrorna av det som en gång var Marseille så har Swansea helt gratis, i alla fall sett till transfersumma, lyckats plocka fram en riktig pärla till offensiv spelare som har gett en helt ny rivighet till lagets offensiv, en målskytt såväl som en intelligent bollfördelare, och som redan ser ut att ha fått till ett riktigt bra samarbete med Bafetimbi Gomis.

(1) Kevin De Bruyne, Man City

Det tog sin lilla tid men till sist så fick Man City ändå sin spelare från Wolfsburg och det får väl anses vara den här sommarens kanske mest spektakulära värvning till Premier League. De Bruyne var den spelare som spelade fram till flest mål av alla spelare i någon av de stora europeiska ligorna, och det borde vattnas ganska rejält i munnen av att föreställa sig vad han kan göra med Sergio Agüero framför sig, och vad David Silva kan göra med honom själv framför och vid sidan av sig.

Annons

:::

Bubblare:
Yohan Cabaye, Crystal Palace
Roberto Firmino, Liverpool
Bastian Schweinsteiger, Man Utd
Giorginio Wijnaldum, Newcastle
Toby Alderweireld, Tottenham

Publicerad 2015-09-02 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto