Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #8: Ett hungrigt Arsenal käkade upp Man Utd på Emirates

Peter Hyllman

IMG_0272

Bubblare:
Simon Mignolet, Liverpool
Winston Reid, West Ham
Nathaniel Clyne, Liverpool
Mesut Özil, Arsenal
Ola Toivonen, Sunderland
Theo Walcott, Arsenal
Graziano Pellè, Southampton

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Arsenal. Förlusten mot Olympiakos sved långt in under skinnen på Arsenals spelare, det är helt uppenbart. Det tog man ut på bästa möjliga sätt fem dagar senare mot Man Utd på hemmaplan där Arsenal mest gav intrycket av att ha käkat taggtråd till frukost och pissat napalm till lunch. Alexis Sanchez är naturligtvis en gudabenådad spelare i sina bättre stunder och den här gången drog han med sig hela laget på en rejäl styrkedemonstration.

Annons

Southampton. Det är inte vilka lag som åker och vinner på Stamford Bridge, det är ännu färre som vinner efter att ha hamnat i underläge. Men Southampton inte bara vann matchen utan spelade dessutom ut Chelsea efter konstens alla regler. Defensiven har börjat sätta sig för Southampton och framåt har Sadio Mané, Graziano Pellè och Dusan Tadic bildat ett effektivt och inte minst hårt arbetande triumvirat.

Man City. När Newcastle tog ledningen så började man undra om man skulle få se ännu ett oväntat poängtapp av Man City. Men sedan blixtrade ligans bästa anfall till och firma Kevin De Bruyne, David Silva och Sergio Agüero började hitta varandra med briljant precision. Det var självklart bara en tidsfråga innan Agüero började hitta målen och här kom alla känslorna på en och samma gång när Man City rensade systemet.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Duktig konkurrens om utnämningen den här veckan där både Chelsea och Newcastle gav goda skäl att nämna dem. Men Man Utds insats på Emirates är svårt att komma ifrån. Det fanns en del taktiska punkter att ifrågasätta, som benägenheten att spela centralt offensivt när behovet snarare var att öppna ytor. Mest frapperande är dock hur man egentligen lyckas sätta sig i en situation där en enda skada leder fram till att man spelar Ashley Young som ytterback, enkom för att man är för oflexibel för att rotera spelare eller byta mittbackspar.

:::

TRE PUNKTER

Limp Dick. Mycket riktigt blev matchen mot West Ham Dick Advocaats sista match som manager för Sunderland, och symptomatiskt nog så var det också en match där Sunderland släppte en 2-0-ledning på hemmaplan till oavgjort 2-2. Det är inte särskilt troligt att en vinst där på något sätt hade förändrat läget för Advocaat, det beslutet av antingen honom själv eller klubbledningen var helt säkert redan fattat på förhand.

Annons

Sad Steve. Det har varit ett av Steve McClarens återkommande mantran så här i början av säsongen att Newcastle var ett lag som fortfarande hade mycket kvar att lära. Och visst finns mycket att lära av förluster, men av den typ av total kapitulation som Newcastle visade upp mot Man City finns absolut ingenting alls att lära. Insatsen snarare än förlusten i sig är vad som bådar illa för McClaren i Newcastle.

Fear Itself. Man har inget att frukta förutom fruktan själv. Så löd ett bevingat citat av den ikoniske amerikanske presidenten Franklin D Roosevelt. Det var ett uttryck som föll mig in under dagens Merseysidederby. Första halvlek var riktigt bra och intensiv, men i andra halvlek fick man mer intrycket av två lag som verkligen inte ville förlora den här matchen. Brendan Rodgers och Liverpool var uppenbart helnöjda med oavgjort och Everton hade möjligheten att verkligen ta kommandot i slutet av matchen men verkade väldigt rädda för att släppa till något i slutet. Till sist var det nästan så att det var publiken som drog igång matchen igen.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

José Mourinho, Brendan Rodgers, Steve McClaren, Tim Sherwood – listan på managers i Premier League som ligger i riskzonen inför landslagsuppehållet börjar bli ganska lång.

Wenger In!

När Heung-Min Son startar matchen för Tottenham så har de vunnit 100% av sina matcher. När Son inte har startat matchen för Tottenham så har de vunnit 0% av sina matcher. Impact player.

Tim Sherwood.

Madridderby under kvällen. Allt som allt får man ju säga att det har varit en ganska otrolig fotbollssöndag.

:::

Och den söndagen blev precis desto mer otrolig då Liverpool precis meddelar att man har gett Brendan Rodgers sparken, och kommer agera snabbt för att tillsätta en ersättare.

Det kommer bloggas mer om detta så klart, men några snabba punkter:

(1) Beslutet var helt säkert fattat innan dagens match mot Everton

Annons

(2) Liverpool har med all säkerhet redan gjort klart med vem som blir Rodgers ersättare

(3) Man avvaktade landslagsuppehållet

(4) Svårt beslut och kanske orättvist sett till vad Rodgers ändå har uppnått med laget givet resurser, men beslutet måste utgå från framtiden, inte vad som har varit.

Publicerad 2015-10-04 19:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto