Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #11: Blev den elfte ligaomgången Mourinhos sista?

Peter Hyllman

11

Bubblare:
Petr Cech, Arsenal
Ryan Shawcross, Stoke
Nathan Ake, Watford
Danny Drinkwater, Leicester
Riyad Mahrez, Leicester
Troy Deeney, Watford
Jamie Vardy, Leicester

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Liverpool. Det har varit trögstartat för Jürgen Klopp i Liverpool med tre oavgjorda resultat innan en knapp seger mot Bournemouth i veckan. Här kom dock förlösningen. Både Chelsea och Liverpool har brottats med problem med självförtroendet under säsongen, men från och med kvitteringen så var det bara ett lag med självförtroendeproblem kvar på planen. En vinst att bygga vidare på för Liverpool, och med flera spelare – som Mamadou Sakho och Emre Can – som visar väldigt positiva tendenser.

Annons

Leicester. Laget som mer eller mindre vägrar förlora fortsätter vara den här säsongens Disneysaga. Claudio Ranieri, som nog många betraktade som en duktig lättviktare inför säsongen, har överträffat mer eller mindre alla förväntningar och det borde tilltala honom att avståndet mellan honom och José Mourinho i tabellen är ungefär det alla förväntade sig inför säsongen, fast omvänt. Underlägen även i den här matchen mot West Brom, men Leicester saknar inte metoder att vända fotbollsmatcher.

Everton. Två tunga förluster mot Man Utd och Arsenal hade stoppat Evertons momentum i ligatabellen, men med en imponerande 6-2-seger mot Sunderland så verkar laget ha fått tillbaka sin goda feeling. Inte minst respektingivande var lagets respons sedan Sunderland kvitterat Evertons 2-0-ledning. Att så snabbt och skoningslöst replikera med tre snabba mål och till sist vinna med 6-2 visade ett lag som knappast började tvivla på sig självt i ett utsatt läge.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Den tredje raka 0-0-matchen för Man Utd, vilket får sägas vara ett minst sagt ovanligt fenomen. Rubriken på en av matchrapporterna är ”Eagles fail to take chances”, vilket i sig är mer talande än resultatet. Det var Crystal Palace som skapade och missade chanserna, inte Man Utd. Louis van Gaals analys efter matchen är att laget måste bli bättre på att sätta sina chanser, när det fundamentala problemet snarare är att Man Utd inte skapar chanser, en produkt av hans egen taktik. Louis van Gaal kommer aldrig vinna Premier League, sådana här matcher visar varför.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Jürgen Klopp. Med de förväntningar som Klopp bär med sig i bagaget så började det möjligen kännas lite besvärande med alla dessa oavgjorda matcher. En bortaseger mot Chelsea kompenserar dock detta. Klopp levde rövare vid sidlinjen och fick sitt lag att växa in i matchen.

Annons

OMGÅNGENS MÅL

Jermain Defoe, Sunderland 1-2, Everton (a). Kyligt mål av Defoe som efter bollmottagning lyfter bollen bortom närmaste försvarare och avslutar bestämt och skickligt I bortre burgaveln. Ett mål med flera moment som kräver sin skicklighet och tog Sunderland tillbaka in i matchen.

:::

TRE PUNKTER

Hornets. Det pratades mycket inför säsongen om Bournemouth och Norwich bland nykomlingarna, om än kanske mest om Bournemouth. Watfords sågs inte med samma intresse och det skakades lite på huvudet åt klubbens köpande och säljande av spelare. I skymundan har dock Quique Sanchez Flores gjort ett riktigt bra jobb med att organisera Watford, som efter elva omgångar står bäst rustat av nykomlingarna att hålla sig kvar i Premier League.

Ref-a-Random. José Mourinho kör nu ett återkommande schtick om att just han inte får kritisera domarna i Premier League. Varmed han ägnar sig åt omständiga svador där han försöker säga saker men ändå inte säga dem. Mourinho gör sig så klart väldigt barnslig med detta, för naturligtvis är det tillåtet att kritisera domare så länge det sker sakligt. Exempelvis, ”det domslutet var felaktigt…” Vad man däremot inte får göra är att utan grund ifrågasätta eller attackera en domares integritet genom att hävda bias, en agenda eller konspiration.

Annons

Going South. Det klassiska South Coast-derbyt är egentligen matcherna mellan Southampton och Portsmouth. Men i och med att Southampton under lång tid befann sig utanför Premier League, och i och med att Portsmouth har tagit en vådlig resa nedåt i det engelska seriesystemet, så är det nu för tiden Southampton och Bournemouth som slåss om sydkustens stolthet. Det var Southampton som vann kvällens match mer eller mindre avstannande. Det här är första gången på 55 år som Bournemouth och Southampton befinner sig i samma division, och det börjar se ut som om det också kan bli sista gången på 55 år.

:::

FÖR ÖVRIGT

Imponerande av Sunderland att hämta upp 0-2 till 2-2 borta mot Everton, men det hade förmodligen varit bättre för dem med en ”hedersam” 0-2 eller 1-3-förlust än vad som sedan skedde.

Lysande, och högaktuellt, av The Blizzard – hur Roy Race saboterade engelsk fotboll.

Annons

Tveksamt om Arsenals andra och avgörande mål mot Swansea verkligen borde ha godkänts.

Louis van Gaal kommer aldrig vinna Premier League. En uppfattning som växt fram och som jag vidhåller. Nu har Jason Burt, chief football writer på Telegraph, hoppat på bandvagnen.

Tottenham vs Aston Villa avslutar omgången imorgon kväll.

Publicerad 2015-11-01 19:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto