Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #14: Börjar lukta tidig julledighet för Steve McClaren

Peter Hyllman

IMG_0329

Bubblare:
Hugo Lloris, Tottenham
John O’Shea, Sunderland
Christian Fuchs, Leicester
Dan Gosling, Bournemouth
Willian, Chelsea
Robby Brady, Norwich
Connor Wickham, Crystal Palace

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Man City. Skön seger för Man City hemma mot Southampton där man dock återigen har skäl att oroa sig över en skada på Sergio Agüero. Men vinsten samtidigt som samtliga övriga konkurrenter i toppen av tabellen spelade oavgjort flyttar återigen upp Man City i tabelltoppen, lagom inför den hektiska vintersäsongen i England. Bra läge.

Watford. Tre poäng är naturligtvis tre poäng oavsett när man tar dem, men det är naturligtvis extra sköna och viktiga poäng när man plockar dem mot de motståndare som man hoppas kunna placera bakom sig i tabellen. Efter den olyckliga förlusten hemma mot Man Utd senast så var vinsten mot Aston Villa på bortaplan guld värd för Watford.

Annons

Sunderland. Man kan älska Sam Allardyce (nåja) eller man kan hata Sam Allardyce, men han har en tendens att leverera resultat. På sex matcher med Allardyce som manager har nu Sunderland vunnit lika många matcher som man gjorde under 17 matcher med Dick Advocaat som manager. Och så sakteliga har Sunderland också börjat vandra uppåt i tabellen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Newcastle. Patetisk fotboll var vad Newcastle hade att leverera borta mot Crystal Palace, och det 1-5-resultat som blev konsekvensen är ett typiskt sådant resultat som brukar kunna få en manager sparkad. Steve McClaren inser helt säkert detta helt på egen hand, och man kan anta att hans hårda ord efter matchen samt det något teatraliska beslutet att organisera extra söndagsträning syftar nog minst lika mycket till att försöka undvika ett sådant utfall för egen del.

Annons

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Eddie Howe. Efter att förra omgången ha tappat en 2-0-ledning till 2-2 mot Swansea, och i den här omgången hamna i underläge mot Everton med 0-2, så hade det varit förståeligt om Bournemouth vek ned sig. Men ur askan reste sig Bournemouth och producerade en strålande andra halvlek och om ett oavgjort förra helgen kändes som en förlust så var det här ett oavgjort resultat som skrek seger för full hals.

OMGÅNGENS MÅL

Adam Smith, Bournemouth 1-2, Everton (h). Drömmål av den inbytte högerbacken med ett namn som för tankarna till nationernas välstånd. Den här gången var det dock Bournemouths välstånd. Dunderskottet rakt upp i bortre krysset var början på en mäktig och dramatisk dubbelcomeback som skulle ge Bournemouth en viktig poäng och moraliskt lyft.

:::

TRE PUNKTER

Costa. Är det till sist Diego Costa som har fått se bilan falla över sitt huvud i Chelsea? Dagens halvpetning talar sitt tydliga språk där Costa inte kommer till spel trots att Chelsea helt och hållet saknade övriga anfallare, och alltså inte ens blir inbytt. José Mourinhos missnöje med Costa har varit uppenbart i flera matcher och Costa har även varit inblandad i skärmytslingar med medspelare på planen. Ingen tillfällighet att Mourinho efter matchen talade sig väl om hur väl Chelsea genomförde en taktik utan någon renodlad anfallare.

Annons

Insult to injury. Flera spelare befinner sig redan på skadelistan för Arsenal som dock fick se hela tre ytterligare spelare halta av planen under kvällens match mot Norwich. Oroväckande nog var det tre tongivande spelare i Laurent Koscielny, Alexis Sanchez och Santi Cazorla, vilket inte bådar gott vare sig för kommande Champions League eller ligaspel. Många frågor kommer att väckas kring Wengers beslut att fortsätta spela Sanchez trots vetskap om dennes problem med sin hamstring. Känslan är att Wenger har tagit en kalkylerad risk med en viktig spelare.

Vardy. Stor dag naturligtvis för Jamie Vardy i lördags när han slog Premier Leagues målrekord med elva mål i elva raka matcher. Vardy är Englands just nu förmodligen bäste anfallare och en utmärkt förebild för andra unga engelska spelare med liknande ambitioner i det att han verkligen har gått den långa vägen och jobbat sig till framgången, inte gått de genvägar upp till de stora klubbarnas elefantkyrkogårdar som blivit alldeles för många unga engelska talangers fallgrop. Vardy, tillsammans med Wayne Rooney och Harry Kane, bör vara given i Englands EM-trupp.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

Varför blev det så mycket tilläggstid, undrade Roberto Martinez sedan Bournemouth kvitterat i 98:e minuten mot Everton. Därför att Evertons fans invaderade planen sedan Ross Barkley gjort 3-2.

Riktig Anfieldstraff för Liverpool mot Swansea.

Storbritannien vann Davis Cup i tennis. Börjar kännas som upp och nedvända världen. Britter ska vara usla på tennis. Snart börjar de väl vinna hockey-VM också.

”We’re shit, and we’re sick of it!” menade Newcastles fans gemensamt under matchen mot Crystal Palace.

“Vi dominerade matchen fullständigt i 90 minuter.” – Louis van Gaal med ett något annorlunda sätt att beskriva en fotbollsmatch än övriga delar av vårt kända universum.

Publicerad 2015-11-29 19:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto